Jappix Meuwissen

AKASHA COLLECTIVE

Liever in de KluiZ dan ThuiZ
wo 17 jan 20:30 - 23:00
17 jan
20:30 - 23:00
  • 17 jan
    20:30 - 23:00
    KLEINE ZAAL
  • Ticketkosten bedragen €1,- per ticket tot maximaal €6,- per bestelling.
    Voor films en lokaal talent geldt €1,- per bestelling. Klik hier voor meer informatie 

AKASHA (ether in het Sanskriet) is een energetische opslagplaats waarin verleden, heden, toekomst en levenservaringen van alles en iedereen zijn opgeslagen. Het is een veld waarin alles tegelijk plaatsvindt, waarin geen tijd bestaat. Het beschrijft de manier van musiceren die de 4 musici in deze groep kenmerkt: expressie, improvisatie en interactie in het Hier en Nu zijn kernwaarden. Een vrije stroom van ideeën die met elkaar in beweging zijn, op elkaar reageren en elkaar transformeren. De musici geven ruimte aan invloeden uit o.m. de Scandinavische jazz, Free jazz, volksmuziek en modern jazz, maar uiteindelijk is de muziek niet in een hokje te plaatsen. Belangrijker is dat er een verhaal verteld wordt en dat het geheel in ‘constant motion’ is.

Pascal Vermeer (1967) is een veelgevraagd drummer in de Nederlandse jazzscene en speelt op meer dan 60 jazzalbums. Momenteel speelt hij o.a. in het Dick de Graaf Quartet en in Eric Vloeimans’ nieuwe groep Hotspot.

Saxofonist Jesse Schilderink (1995) is een van de belangrijkste saxofonisten van de jongere generatie in Nederland en speelt o.a. in de groepen van Pierre Courbois en Peter Somuah en brengt in het najaar ‘23 het eerste album uit van zijn eigen dubbel Trio.

Sjoerd van Eijck (1992) ontving met trio Mudita een Edison voor hun eerste album. Hij is aktief met z’n eigen groep OAK en speelt o.a. in groepen van Eric van der Westen en Eric Vloeimans.

Bassist Marijn van de Ven (1989) won in 2022 een Edison met de Peter Somuah Group voor hun debuutalbum en is aktief met de jonge groep Vehikel. Als freelancer speelt hij met o.a. Ben van den Dungen en Dick de Graaf.