Kassa informatie

Kaarten bestellen

Online

Kaarten kun je makkelijk en eenvoudig online bestellen via www.theaterdebussel.nl

Theater/VVV-Balie

Je kunt ook kaarten bestellen aan de balie van Theater de Bussel. Alleen met PIN betalen.
De openingstijden zijn vanaf juni 2023 zijn:

Maandag t/m donderdag: 12.00 tot 17.00 uur
Vrijdag & zaterdag: 10.00 tot 17.00 uur 
Zondag: gesloten

Telefonisch

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag tm zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, op vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur op tel.nr:  0162-428600.

Bestellen via Bestelformulier

Je vindt ons Bestelformulier in het nieuwe seizoensmagazine. Deze is af te halen bij onze balie. Bestellingen via het Bestelformulier worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Houd rekening met een verwerkingstijd van zes weken. Tijdens de start van de voorverkoop en de losse kaartverkoop zijn rij 5 en 6 geblokkerd voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Dit kan worden aangegeven op het Bestelformulier.

Print het bestelformulier , vul in en stuur in gefrankeerde envelop naar: Theater de Bussel: Torenstraat 10, 4901 EJ Oosterhout.

Je mag ook het ingevulde Bestelformulier bij de theater/VVV-balie afgeven.

Ticketkosten

Bij alle kaartaankopen wordt per kaart € 1,- ticketkosten in rekening gebracht tot een maximum van € 6 per bestelling. Bij films en verhuringen bedragen de ticketkosten € 1,- per bestelling. Je kunt aan de balie alleen pinnen of met Podium Cadeaukaarten of Digitaal tegoed betalen.

Servicetoeslag inclusief

Bij (bijna) alle voorstelling geldt een servicetoeslag van € 3,50. Dit betekent dat er een drankje voor u klaar staat in de pauze (of na afloop indien er geen pauze is) en uw jas voor u wordt opgehangen in de bewaakte garderobe. Om rijen te voorkomen zetten wij in de pauze een selectie drankjes voor onze bezoekers klaar. U kunt uw drankje naar keuze natuurlijk ook bij de bar bestellen. Bij kinder- en familievoorstellingen is er GEEN servicetoeslag.

Serviceartikelen

Voorafgaand aan de voorstelling zijn aan de kassa oortelefoontjes of kinbeugels voor het ringleidingsysteem in bruikleen verkrijgbaar. Voor onze allerkleinste bezoekers hebben wij stoelophogers die bij de ingang van de zaal klaarstaan zolang de voorraad strekt.

Theater- en tegoedbonnen

De balie van Theater de Bussel accepteert theaterbonnen van Theater De Bussel en de Podiumcadeaukaart. Bij internetreserveringen kun je op vertoon van je entreebewijzen tot uiterlijk de voorstellingsdag je Busselbonnen verzilveren aan de balie.

Betalen via een betaallink

Wanneer je telefonisch reserveert, krijg je een betaallink via de mail gestuurd. De betaallink is vervolgens 5 dagen geldig. Hierna vervalt de reservering. Belangrijk: om te kunnen betalen, heb je een online account nodig ('Mijn Theater'). Maak dus voordat je betaalt een Mijn Theater account aan op onze website.

Voorwaarden VSCD

Theater de Bussel hanteert de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties). Zie ook www.vscd.nl.

Exclusief Liefhebbersvoordeel 


Liefhebber worden

Voor het nieuwe theaterseizoen 2022-2023 geldt weer dat je vanaf 6 geboekte voorstellingen Liefhebber wordt.
Als Liefhebber ontvang je 10% korting op voorstellingen in de grote zaal. Bij ten minste 8 voorstellingen trakteren wij je op een Bussel-cadeauvoorstelling die wij voor je selecteren.
Lokaal talent, Liever in de KluiZ dan ThuiZ, Buitengewoon Klassiek, Nationaal Theaterweekend en verplaatste voorstellingen van vorige seizoenen tellen niet meer voor de Liefhebbers status.

Bestaande Liefhebbers

Als je al Liefhebber was in het vorige seizoen, dan kun je nu ook weer als Liefhebber boeken tijdens de voorverkoop. Let op: Dit werkt alleen als je minimaal 6 voorstellingen boekt. 

Let op, onderstaande voorstellingen komen uit een vorig seizoen en tellen niet mee voor de Liefhebbers status seizoen 2022 - 2023.

René Mioch – Films & sterren in het theater
Sandra Mattie - Moeder van Glas
Evergreen Top 1000
Youp van ’t Hek – De Laatste Ronde
Simone Kleinsma – Verder
Ellen ten Damme – Barock
The Dutch Eagles – New Horizon
3Js – Acoustic Christmas ‘22
Percossa – Let me in – let me out
Zwanenmeer - Charkov City Opera & Ballet

Kinderticket
Voor een select aantal voorstellingen zijn er kindertickets beschikbaar. Kaarten voor deze prijs kunnen gekocht worden tijdens je online bestelproces of aan onze balie. De korting geldt voor kinderen t/m 12 jaar, tenzij anders vermeld. Bij de voorstellingen waar een kinderkorting van toepassing is, staat dit bij de prijzen vermeld.

Ruilen en annuleren van kaarten
U kunt maximaal 4 toegangskaarten ruilen of annuleren tot uiterlijk twee werkdagen voor aanvang van de voorstelling. U kunt een andere voorstelling kiezen of u ontvangt het bedrag als theatertegoed. Per geannuleerde bestelling wordt € 2 in rekening gebracht.

Is de voorstelling die u zou bezoeken geannuleerd?
Wanneer een voorstelling wordt geannuleerd ontvang je het aankoopbedrag terug in de vorm van een cadeaukaart tegoed. Deze cadeaukaart is terug te vinden op je account in de nieuwe verkoopomgeving. Elke kaart heeft een eigen code en pin die je aan het eind van een bestelling kan invoeren om hem te verrekenen met je aankoopbedrag. De cadeaukaart kun je ook aan iemand anders overdragen.

Film
Kaarten voor onze films zijn alleen online of bij de balie te boeken. Het is dus niet mogelijk om uw kaartjes via de telefoon te reserveren.

Rolstoelplaatsen
Zowel de grote als de kleine zaal beschikt over een beperkt aantal rolstoelplaatsen. Deze kunt u reserveren via het bestelformulier en bij de balie van Theater de Bussel, telefonisch of ter plaatse, dus niet online.

Parkeren
U kunt uw auto parkeren in parkeergarage Basiliek aan de Valkenstraat (naast Theater de Bussel). U kunt de garage van 07.00 tot 23.00 uur inrijden. Uitrijden kan 24 uur per dag. Na 18.00 uur 's avonds geldt er een goedkoop avondtarief en geeft u maximaal 3 euro uit voor de hele avond. Er zijn drie invalideparkeerplaatsen beschikbaar op het torenplein. Daarnaast zijn er ook invalideparkeerplaatsen in parkeergarage Basiliek. 

Tickets kopen vanuit België
Theater De Bussel verwelkomt graag onze zuiderburen. Als u kaartjes wilt kopen vanuit België zijn er verschillende opties. Deze aanpak geldt alleen voor bezoekers van over de grens.

Telefonisch kaartjes reserveren

Betalen via een betaallink (ook met creditcard)
Wanneer u telefonisch reserveert, krijgt u een betaallink via de mail gestuurd. De betaallink is vervolgens 5 dagen geldig. Hierna vervalt de reservering. Belangrijk: om te kunnen betalen, heeft u een online account nodig ('Mijn Theater'). Maak dus voordat u betaalt een Mijn Theater account aan op onze website. U kunt nu ook met uw creditcard betalen (VISA of Mastercard).

U kunt telefonisch kaartjes reserveren via 0162-428600. In dit geval kunt u ze bij ons komen ophalen. Let hierbij op dat de kaartjes binnen twee weken bij het theater opgehaald en betaald moeten worden. Voor het maken van deze telefonische reservering dient u ook een online account nodig te hebben. Heeft u die op dit moment nog niet, dan kunnen we deze telefonisch voor u opzetten.
Als u de kaartjes binnen vijf dagen voor de voorstelling reserveert, kunt u de kaartjes op de avond van de voorstelling ophalen.

Via een machtigingsformulier

Achter in onze brochure staat een machtigingsformulier. Als u deze invult en opstuurt, machtigt u ons eenmalig om de voorstellingen naar keuze voor u te boeken en het bedrag van uw rekening af te schrijven. Het formulier is ook hier te downloaden. Stuur het formulier naar Theater de Bussel, Torenstraat 10, 4901EJ Oosterhout (let op voldoende frankering) of scan het formulier in en stuur het naar info@theaterdebussel.nl.