Zalen

Theater de Bussel heeft twee zalen: een grote zaal, en een kleine zaal. Simpel, toch?

Grote zaal

Zaalindeling:
Onze grote zaal biedt ruimte aan 439 bezoekers. Er zijn 18 rijen met aaneengesloten stoelen, en twee zijbalkons (muppies, rij 19) met op ieder balkon 5 hoge theaterstoelen. Voor het podium bevindt zich de orkestbak, hier zijn de stoelplaatsen van rij 1,2 en 3 gesitueerd. Op deze rijen zit je iets lager ten opzichte van het podium. Ter hoogte van rij 5 kom je onze zaal binnen, rij 5 is qua hoogte ook gelijk aan het podium. Aan weerskanten van de rijen bevinden zich de trappen. Met elke twee treden kom je één rij hoger. Vanaf rij 13 zijn de zitplaatsen op het balkon. Het balkon loopt echter door vanuit de benedenzaal en "zweeft" niet boven onze zaalplaatsen. 

Tweede rang: 
Bij professionele voorstellingen zijn een aantal rijen- en stoelplaatsen voordeliger geprijsd. De rijen 14 en 15 hebben minder beenruimte en zijn om die reden voordeliger geprijsd. Aan weerskanten van de zaal bevinden zich twee zijbalkons (muppies) met op ieder balkon 5 hoge theaterstoelen. Deze hogere stoelen zijn niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of voor kinderen onder de 6 jaar. Ook kunnen deze plaatsen, omdat ze aan de zijkant van de zaal zitten, bij sommige voorstellingen beperkter zicht op het podium geven. Daarom zijn ook deze stoelplaatsen te boeken voor de tweederangsprijs. 

Rolstoelplaatsen:
Naast de ingang, aan het begin van rij 5, bevinden zich 2 rolstoel- en 2 begeleidersplaatsen. Verkoop hiervan vindt alleen telefonisch plaats of aan de balie van het theater. 


Kleine zaal

Zaalindeling:
Onze kleine zaal biedt ruimte aan 197 bezoekers. Er zijn 10 rijen met aaneengesloten stoelen. Rij 1 bevindt zich op gelijke hoogte met het podium en de ingang. Aan weerskanten van de rijen bevinden zich de trappen. Met elke twee treden kom je één rij hoger.

Tweede rang:
In deze zaal zijn alle zitplaatsen identiek qua stoel en zicht. Er is daarom geen tweederangsprijs beschikbaar.

Rolstoelplaatsen:
Aan het einde van rij 1 bevinden zich 2 rolstoel- en 2 begeleidersplaatsen. Verkoop hiervan vindt alleen telefonisch plaats of aan de balie van het theater.