Toegankelijkheid en hulpmiddelen

Rolstoelgebruikers
Maakt u gebruik van een rolstoel? Dan kunt u bij Theater de Bussel met een gerust hart naar een voorstelling of evenement. Wij hebben in onze zalen speciale rolstoelplaatsen, welke u alleen telefonisch kunt reserveren. Wij zoeken dan persoonlijk een goed toegankelijke plaats voor u uit. Met de grote lift kunt u naar de eerste verdieping (balkon grote zaal en kleine zaal). Op beide verdiepingen is een aangepast toilet beschikbaar. Tevens is er een leenrolstoel aanwezig, welke op aanvraag beschikbaar is.

Gehoorversterking
Als u niet goed hoort, kunt u voorafgaand aan de voorstelling gehoorversterkers halen bij de balie. Er zijn gehoorversterkers beschikbaar die werken in combinatie met een gehoorapparaat en er zijn gehoorversterkers beschikbaar die werken zonder gehoorapparaat.

Bent u slechtziend, slechter ter been of heeft u een andere beperking waardoor u speciale wensen heeft? Reserveer dan telefonisch of bij de kassa van Theater de Bussel, zodat wij voor u de beste plaatsen kunnen selecteren.

Audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden


Kan theater leuk zijn als je een visuele beperking hebt? Jazeker! Als er een blindentolk van Komt het Zien! aanwezig is kun je echt alles meebeleven. Oók als je weinig of niets ziet.

Hoe werkt het?
Een blindentolk beschrijft wat er allemaal op het toneel gebeurt. De tolk doet live verslag, net zoals een sportjournalist op de radio. De blinde of slechtziende bezoeker zit gewoon in de zaal en kan via een draadloze koptelefoon de extra info van de tolk horen.

Bel naar ons theater en vraag wat de mogelijkheden zijn per voorstelling.
Bij de voorstellingen is vooraf een speciale inleiding met ‘meet & feel’. Hier worden de kostuums en het decor beschreven, kunnen rekwisieten van dichtbij bekeken en gevoeld worden en kan worden kennisgemaakt met de stemmen van de acteurs.

Kent u iemand die slechtziend of blind is? Ga weer gezellig samen uit in het theater!

“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien!”
“De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend”

 Komt het Zien! is een stichting die theaterbeleving voor blinden en slechtzienden mogelijk maakt: www.komthetzien.nl

Kaarten voor blinden of slechtzienden zijn alleen te koop bij de balie van Theater de Bussel of u kunt telefonisch reserveren via 0162-428600.