Anto Bayram Karamenderes & Gregor Dešman

Buitengewoon Klassiek
zo 1 okt 15:00
1 okt
15:00

Buitengewoon Klassiek trakteert je zoals altijd op prachtige klassieke muziek. Iedere eerste zondag van de maand worden zorgvuldig geselecteerde, uiterst getalenteerde klassieke musici gepresenteerd. In onze oktober editie zijn dat ditmaal de Bulgaarse Anto Bayram Karamenderes en Sloveense Gregor Dešman, beiden uitermate getalenteerde pianisten die op twee vleugels werken van Bach zullen spelen. 

Anto werd geboren in 1989 in Sofia, Bulgarije. Op zijn zevende kreeg hij zijn eerste piano lessen op het Akdeniz University Antalya State Conservatorium. Op zijn dertiende speelde hij zijn eerste concert als solist met het Bursa symfonie orkest. Anto treedt in vele landen op met gerenommeerde orkesten en solo musici. Gregor Dešman is een Sloveense pianist die voor muziek naar Nederland kwam.
Gregor vertrok naar Nederland voor zijn liefde voor muziek. Zijn veelzijdige interesses hebben hem een breed repertoire opgeleverd, dat zich uitstrekt van de 18e tot de 21e eeuw. Zijn voornaamste belangstelling ligt in de complexiteit van muziek en het zoeken naar esthetiek, gebaseerd op artistieke vrijheid in plaats van vooraf vastgestelde regels.

Tijdens dit concert spelen Anto en Gregor de volgende stukken van Bach: 

De Complete Concerten voor Twee Piano’s

BWV 1060 C minor

BWV 1061 C major

BWV 1062 C minor

Bekijk hieronder hoe het duo een prachtig concert in de Maassilo speelde onder begeleiding van een strijkorkest. 

Wegens gezondheidsproblemen kan het trio dat in onze seizoensbrochure opgenomen stond deze dag niet optreden. Anto en Gregor treden daarom in hun plaats op.