Film + boekbespreking: Sonny Boy

In samenwerking met Theek 5, Senia en Heel Nederland Leest
zo 12 nov 13:00 - 18:00
12 nov
13:00 - 18:00

Het boek Sonny Boy kwam in 2004 uit en was meteen een enorm succes. Het boek is bewerkt tot een theatervoorstelling en in 2011 verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol.

Het verhaal:

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Wil je jezelf verdiepen in Sonny Boy? Tijdens Heel Nederland leest, in November staat het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal. Kom kijken naar de aangrijpende film en praat samen over de onderliggende thema’s in het boek, de hoofdpersonen en de stijl. Zo bekijk je het boek met andere ogen! Na afloop vindt een boekbespreking plaats onder begeleiding van Hubèr Windhorst van Senia leesclubs. Uiteraard onder het genot van een drankje en iets lekkers.

Tijdschema:

Film (inclusief consumptie pauze)
- 13.00 - 15.35 uur
Aansluitend boekbespreking (inclusief consumptie en iets lekkers)
- 15.50 - 17.00 uur
Boekbespreking in Leescafé Theek 5