Scattando Theatre Group

1944
vr 3 mei - zo 5 mei
3 mei
-
5 mei

Hoogmoed, liefde en verraad

Dodenherdenking 1988. Jonge mensen, die de oorlog niet meegemaakt hebben, leggen een krans bij het oorlogsmonument. Verderop in de straat wordt een groepje jongeren van dezelfde leeftijd door de politie tegengehouden, omdat ze herrie lopen te maken en weinig respect tonen voor de herdenking. Klaas, als oud verzetsstrijder ook bij de dodenherdenking aanwezig, denkt terug aan de tijd dat hij dezelfde leeftijd had, toen was het oorlog.

Het is eind oktober, begin november 1944 wanneer het zuiden van Nederland door voornamelijk Poolse, Britse en Canadese militairen bevrijd wordt. Maar wat er in die 2 maanden vooraf aan die bevrijding allemaal gebeurde, dat was een heftige periode voor een gezin met kinderen rond de 20. Want jonge mensen van die leeftijd zijn niet dagelijks bezig met de oorlog, zeker niet in periodes dat er niet echt gevochten wordt. Zij willen vooral ook plezier maken, verliefd worden en de wereld verkennen, maar kan dat wel in 1944?

Een verhaal van hoogmoed, liefde en verraad in een door oorlog verscheurd Europa van een ogenschijnlijk normaal gezin in het Brabant van 1944. Dansen, pesten, lol trappen, liefdesverhalen en drama wisselen zich af in deze muziektheater vertelling van de Scattando Theatre Group.

Te zien op 3, 4 en 5 mei 2024, 79 jaar na de landelijke bevrijding, 80 jaar na de bevrijding van het zuiden

Voorafgaand aan de voorstelling van 4 mei zal de gehele cast de twee minuten stilte in de zaal in acht nemen. Mensen die dit moment gezamenlijk met de cast willen delen kunnen om 19:55 in de zaal plaatsnemen.