Scattando Theatre Group

1944
vr 3 mei - zo 5 mei
3 mei
-
5 mei

Een achtbaan van vrolijkheid, liefde, haat en verdriet.

Stap terug in de tijd naar het turbulente najaar van 1944, waar hoogmoed, liefde en verraad samenkomen in een aangrijpend verhaal. Dit intrigerende nieuwe script, geïnspireerd door waargebeurde feiten, volgt een Brabantse verzetsgroep in Oosterhout terwijl ze balanceren tussen dansen, liefde en verzet in de aanloop naar en tijdens de bevrijding van Brabant, 80 jaar na de oorlog.

De voorstelling raakt aan herkenbare thema's van alle tijden en juist ook van nu, zoals lhbtqi, normen en waarden, acceptatie, roeptoeter gedrag, vreemdelingenhaat en meer. Het verhaal onthult ook de harde realiteit van het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog, zoals pijnlijk wordt ervaren door de verstoorders van een dodenherdenking in 1988, onder leiding van een veteraan.

Laat je meeslepen door de achtbaan van emoties, doordrenkt met historische betekenis, tijdens deze unieke muziektheatervoorstelling. Geniet van muzikale- en showelementen uit zowel de jaren 80 als de jaren 30/40, begeleid door het Theater Orkest Brabant.

De voorstelling onderzoekt ook thema's als identiteit en zelfontdekking, de kracht van gemeenschap, onrecht en rechtvaardigheid, en de waarde van vrijheid en autonomie. Door deze diepgaande thema's toe te voegen, wordt de rijkdom en diepgang van het verhaal benadrukt en worden potentiële bezoekers nog meer geprikkeld, met als doel een bewustwording te creëren van de tijd waarin we toen en nu leven. Een achtbaan van vrolijkheid, liefde, haat en verdriet, waarbij het moeilijk zal zijn de zaal zonder traan te verlaten.

Mis deze bijzondere ervaring niet! Noteer de data en tijden:

3 mei om 20.15 uur
4 mei dodenherdenking met de cast vanaf 19.50 uur, voorstelling om 20.30 uur
5 mei om 14.30 uur

Voorafgaand aan de voorstelling van 4 mei zal de gehele cast de twee minuten stilte in de zaal in acht nemen. Mensen die dit moment gezamenlijk met de cast willen delen kunnen om 19:50 in de zaal plaatsnemen.