Janneke de Bijl

Doet u ook mensen?
za 20 jan 20:30 - 21:55
20 jan
20:30 - 21:55
  • 20 jan
    20:30 - 21:55
    KLEINE ZAAL

“Een groot feest van herkenning!”

1e rang

Geloof het of niet, maar Janneke is echt een optimist, altijd al geweest ook. Want zo moeilijk is het niet: als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, ga dan zitten. Jammer alleen dat mensen vaak niet naar haar luisteren. Van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt. “Doet u ook mensen?” is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Over redden wat er te redden valt. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

Janneke de Bijl schreef ook het boek 'Als, dan - een logsiche roman'. Koop je een kaartje voor haar voorstelling 'Doet u ook mensen?', dan maak je automatisch kans om deze tragikomische roman van haar te winnen. De winnaar zal in de week voorafgaand aan de voorstelling per e-mail op de hoogte gebracht worden. 

In de seizoensbrochure stond deze voorstelling onder een andere datum vermeld. De correcte datum is zaterdag 20 januari.

De pers over Janneke de Bijl:

  • “De Bijls werk weerspiegelt een diepgaande, humoristische blik op het menselijk bestaan, waarbij ze haar filosofische achtergrond en scherpe geest gebruikt om het alledaagse op een unieke wijze te analyseren.” - De Balie
  • “De voorstelling zit goed in elkaar.” - de Volkskrant
  • “Dat De Bijl (…) de pijn en het verdriet in haar leven wél aangaat, geeft de voorstelling een prettige urgentie.” - Trouw
  • “Een stap voorwaarts om een completer cabaretier te worden.” - Theaterkrant