Diederick Bulstra Photography

Peter van Rooijen & band

Liefde, dood & taart
vr 15 dec 20:30 - 22:00
15 dec
20:30 - 22:00
  • 15 dec
    20:30 - 22:00
    KLEINE ZAAL

Een van de beste schrijvers van Nederlandstalige liedjes heeft weer toegeslagen

De Volkskrant, ★★★★

Na ‘Zwaartekracht’ en ‘Bob Ross’ is “Liefde, dood & taart” het laatste theaterconcert in de Liefde-dood-trilogie van Peter van Rooijen.

Dit derde theaterconcert is een prelude op de midlifecrisis, want Peter's 40e verjaardag nadert. Maar we geven ons niet zomaar gewonnen! Het wordt een gevecht tegen de sleur, vastgeroeste principes en voornemens die voornemens dreigen te blijven. Met een hele bak vol liedjes gaat Peter het onvermijdelijke te lijf. Met jazz, musical, rock, folk, alle muziekstijlen worden uit de kast gerukt. We zullen overwinnen! De taart staat al klaar!

Peter van Rooijen werd genomineerd voor de Annie M. G. Schmidtprijs 2021 en 2022 en voor de Poelifinario voor 'Liefde, dood & zwaartekracht' in 2019. Hij is vast lid van makerscollectief Circus Treurdier en wordt beschouwd als één van de beste liedjesschrijvers van zijn generatie. Samen met zijn 4-koppige band brengt Peter weer een gevarieerd liedjesprogramma vol knettergekke, ontroerende en verrassende nummers, waarin hij melancholie moeiteloos afwisselt met scherpe humor.  

De pers over 'Liefde, dood & Bob Ross'

 ‘Als een ware Brel dan wel Shaffy zingt Peter van Rooijen vol joie de vivre en met een passie die uit zijn tenen lijkt te komen (…)’ - Telegraaf ****

‘Heerlijke avond met enkel goede muziek’ - Theaterkrant

‘Peter van Rooijen […] hoort inhoudelijk zeker in dat rijtje – Hans Dorrestijn en Jeroen van Merwijk - thuis.’ - Parool

 

De pers over 'Liefde, dood & zwaartekracht'

‘Een betoverend theaterconcert’ - Volkskrant *****

‘Waarom zou je in vredesnaam duizenden kilometers reizen als waarschijnlijk in de buurt Peter van Rooijen met zijn geweldige band speelt, waar je voor een paar tientjes puur geluk kunt vinden.’ - Theaterkrant

‘Liefde, dood en zwaartekracht bevat een indrukwekkende hoeveelheid sterke liedjes.’ - NRC ****