Lennard Ruehle

Max Philip Klüser

Buitengewoon Klassiek
zo 3 dec 15:00
3 dec
15:00

Buitengewoon Klassiek trakteert je zoals altijd op prachtige klassieke muziek. Iedere eerste zondag van de maand worden zorgvuldig geselecteerde, uiterst getalenteerde klassieke musici gepresenteerd.

We sluiten dit kalenderjaar af met prachtig pianospel van de Duitse Max Philip Klüser, geboren in Siege in 1994. Na een studie trompet en piano aan de Robert-Schumann-Hochschule Düsseldorf concentreert hij zich vanaf zijn twintigste uitsluitend op de piano. Deze beslissing wordt door liefhebbers en critici toegejuicht: inmiddels is Max Philip internationaal actief als concertpianist.

Naast eerste prijzen op het "van Bremen Pianoconcours" in Dortmund en Jugend Musiziert, was hij finalist op de Internationale Richard Strauss Competitie 2015 in München. Hij is een bijzondere laureaat van de Hindemith Foundation en een ontvanger van de beurs van de Duitse Nationale Academische Stichting. Hoewel hij zelf nog steeds studeert is Max Philip sinds  2019 docent aan de Robert-Schumann-Hochschule. 

De laatste tijd is Max Philip zich steeds meer gaan verdiepen in het dirigeren. Hij heeft zijn eerste ervaring op dit gebied in juli 2018 tijdens een productie van Mozarts opera "Die Entführung aus dem Serail" tijdens de Zwingenberger Schlossfestspiele. Hij verzorgt de muzikale begeleiding en dirigeert de eindvoorstelling.

In onze seizoensbrochure stond het duo Yukiko Hasegawa & Tobias Borsboom opgenomen. Wegens omstandigheden zal Max Philip Klüser in plaats van hen optreden.

Tijdens dit concert zullen de volgende stukken gespeeld worden:

Frédéric Chopin (1810-1849)
Berceuse Op. 57

Franz Schubert (1797-1828)
Drei Klavierstücke D. 946
-No. 1 E flat minor
-No. 2 E flat major
-No. 3 C major

- pauze -

Franz Liszt (1811-1886)
„Widmung“, Transcriptie voor piano van het gelijknamige werk van Robert Schumann

Leopold Godowsky (1870-1938)
„To Mignon“, Transcriptie voor piano van het gelijknamige werk van Franz Schubert

Sergei Rachmaninoff (1873-1943)
„Wohin?“, Transcriptie voor piano van het gelijknamige werk van Franz Schubert

6 Etudes-tableaux Op. 33
-No. 1 Allegro non troppo in F minor
-No. 2 Allegro in C major
-No. 3 Non Allegro - Presto in E flat minor
-No. 4 Allegro con fuoco in E flat major
-No. 5 Moderato in G minor
-No. 6 Grave in C sharp minor