Esther de Boer

Het best bewaarde geluid ter wereld (5+)

Max Tak
wo 9 okt 16:00
9 okt
16:00
  • 9 okt
    16:00
    KLEINE ZAAL
  • Ticketkosten bedragen €1,- per ticket tot maximaal €6,- per bestelling.
    Voor films en lokaal talent geldt €1,- per bestelling. Klik hier voor meer informatie 

De wereld zit vol geluiden. Je broertje smakt, je vader zingt onder de douche, de wind ritselt in de struiken. En hoe klinkt een botsing van twee slakken eigenlijk? Is het geluid van een drukke kermis nou vrolijk of juist irritant?

De vader van Xip en Ys heeft een geluidslaboratorium waarin hij alle geluiden van de wereld verzamelt. Nu is hij op geluidsexpeditie en moeten Xip en Ys op het lab passen. Vooral op het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld dat niemand mag horen. Hoe langer hun vader wegblijft, hoe nieuwsgieriger Xip wordt naar de herkomst van de geluiden. En als ze dan ook nog door een onbekende bewaker worden gewaarschuwd voor alle gevaren in de buitenwereld, wordt Ys bezorgder terwijl Xip meteen op onderzoek uit wil. Wat is er precies aan de hand? En waar is het Best Bewaarde Geluid Ter Wereld gebleven?

‘Het best bewaarde geluid ter wereld’ is een vrolijk-spannende familievoorstelling over heldhaftige binnenblijvers en bange avonturiers. Vol muziek, achtervolgingen, en geluiden (en mensen) die de weg kwijt zijn.
Voor en na de voorstelling kunnen de kinderen met behulp van een 3d-bril op geluiden-expeditie in een VR-tent. Een spannende virtuele reis in de foyer van het theater.

Ter ere van ons 40-jarig jubileum bezoeken kinderen tot en met 12 jaar dit theaterseizoen álle familievoorstellingen gratis. Reserveren is wel verplicht. Klik hier voor meer informatie.