Juryrapporten VSCD: deze cabaretiers zie je komend seizoen in ons theater!


Bij nominaties horen natuurlijk ook altijd juryrapporten. Een overzicht van álle juryrapporten vind je op de website van VSCD. De rapporten van de cabaretiers die komend seizoen in ons theater te zien zijn, lees je hier

- Kiki Schippers met Kiki Schippers met Band

Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Kleinkunst

Uit het juryrapport: Schippers toont in haar nieuwe programma ruimhartig haar muzikale talent, gesteund door vier geweldige muzikanten en uitstekende muzikale arrangementen. In een aantrekkelijke zachtgele enscenering laten ze een mengeling horen van onder andere satire, romantische popmuziek en poprock met hitpotentie. Ook in haar boeiende en rake teksten wisselt ze kleine, persoonlijke liedjes af met stevige maatschappijkritiek op onder andere Tata Steel en de BoerBurgerBeweging. We zien aan dit theaterconcert dat ze een stijl heeft gevonden, waarin ze al haar talenten kan benutten. Ze geeft zich helemaal en is het stralend middelpunt in een muzikale oase.

- Ruud Smulders met RUDIVERSUM

Genomineerd voor de Neerlands Hoop 2024

Uit het juryrapport: Met keiharde overgangen tussen komische, weglachende stand-up over onschuldige thema’s en een bloedserieuze, doorvoelde biecht over de stempel die de alcoholverslaving van zijn moeder drukt op zijn leven en familie, toont Smulders iets dat we nog niet eerder hebben gezien. De naar humor toe gevluchte Smulders laat veelzeggend een enorme bal als een olifant op het podium liggen – waar hij af en toe naar kijkt, maar het vooral niet over heeft. Hij werkt toe naar een troostende slotgedachte voor eenieder die worstelt met de beslissingen van hun naasten vanuit een positie van berusting.

- Stefan Hendrikx met Who's The Man

Genomineerd voor de Neerlands Hoop 2024

Uit het juryrapport: Hendrikx heeft het charisma van een jonge puppy – vol energie springt hij over het podium, klein van stuk en vrolijk contact zoekend met de zaal. Een bron van onzekerheid voor Hendrikx, die al zijn hele leven hoort dat hij geen ‘echte man’ zou zijn. Die kwetsbaarheid siert de dappere jongeman en zorgt in Who's The Man voor een interessante zoektocht naar of die titel het streven ernaar wel waard is. De ongemakkelijke sfeer tussen mannen die elkaar voortdurend onzeker maken is het echte probleem; Hendrikx durft andere keuzes te maken en daaruit putten we hoop.

- Valentina Tóth met Wildbloei

Genomineerd voor de Neerlands Hoop 2024

Uit het juryrapport: Zoals elk aanstormend talent stelt Valentina Tóth zich in haar cabaretdebuut voor aan haar publiek. Ze geeft ons een inkijkje in haar jeugd, maar doet dat niet op een chronologische volgorde. Ze verpakt het in een ode aan de hysterische vrouwen die ze om zich heen zag en herwaardeert daarmee behendig deze beladen term. Tóth deed wereldwijd podiumervaring op als concertpianiste, maar ontworstelt zich met de stap naar cabaret aan die internationale druk. We horen gelukkig nog best wat achteloze voorbeeldjes, waardoor we een volledig beeld krijgen van het overweldigende talent van Tóth.

Wij feliciteren iedereen met hun fantastische nominatie en kijken uit naar de uitreiking op maandag 7 oktober.

Komend seizoen zijn deze topcabaretiers bij ons te zien:

 • Valentina Tóth

  Wildbloei
  vr 13 sep 20:15
  GROTE ZAAL
  13 sep
  20:15
  Tickets
 • 2 nov
  20:30
  Tickets
 • Kiki Schippers

  Kiki met band
  za 9 nov 20:15
  GROTE ZAAL
  9 nov
  20:15
  Tickets
 • Ruud Smulders

  RUDIVERSUM
  vr 13 dec 20:30
  KLEINE ZAAL
  13 dec
  20:30
  Tickets