Film: Onze Natuur, het Wilde België

zo 26 nov 14:00 - 15:27
26 nov
14:00 - 15:27

Prachtige verhalen over bekende en minder bekende dieren die mensen verbazen en hun liefde en respect voor onze natuur vergroten.

België is een plek op aarde, die tot een van de meest dichtbevolkte regio’s behoort, waar geen plaats meer lijkt te zijn voor wilde natuur. En toch is die wilde natuur er wel degelijk: veranderend, zich aanpassend aan het klimaat binnen de beperkte ruimte naast de mens. Het zijn dieren, die tegen alle verwachtingen in overleven… Het zijn vindingrijke dieren, de alleseters, de aanpassers en de vechters, de rebellen wiens wil om te overleven wint.

Onze wereld is aan het veranderen: exotische soorten nemen vijvers over, anderen passen hun dieet aan, gedrag verandert naarmate de wereld om hen heen verandert. En dat wekt verwondering. Verhalen uit een microkosmos van kleine helden (mieren), van gewiekste opportunisten (vossen in de stad) en sluwe alleseters (kraaien). En dan zijn er nog die prachtige zeldzame soorten, dieren en planten die je nooit in dit België zou verwachten en die toch een manier hebben gevonden om er te blijven bestaan.

In een mozaïek van verhalen over het overleven, krijgt de kijker een beeld van de natuur die leeft rondom, onder of juist bewust verscholen voor het meest dominante dier van allemaal: de mens. We trakteren de kijker op het visuele spektakel van de Belgische natuur in al haar schoonheid, maar gaan de nabijheid van de mens niet uit de weg. 

Na afloop van de voorstelling kun je een nagesprek bijwonen met één van de drijvende krachten achter het project, Pim Niesten. Pim is al 15 jaar werkzaam als freelance wildlife cameraman en regisseur, en werkte onder andere mee aan internationale natuurodocumentaires voor de BBC, National Geographic en Animal Planet. Pim is de Director of Photography en één van de drie regisseurs van "Onze Natuur" en zal in dit gesprek dieper ingaan op het maakproces van de film.

Film: Onze Natuur, het Wilde België
Speelduur
87 min
Releasedatum
do 9 nov
Jaar
2023
Land
België
Taal
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst

Bij deze voorstelling vindt een nagesprek plaats met Pim Niesten, initiatiefnemer van het project. Deze is gratis bij te boeken tijdens je bestelproces.