Hannemijn de Grood

LAVA Collective

Homme
do 4 apr 20:15 - 20:55
4 apr
20:15 - 20:55
  • 4 apr
    20:15 - 20:55
    GROTE ZAAL

"Met Homme wil ik mijn nieuwe bevindingen en opvattingen over de kracht en speelsheid van mannelijkheid onderzoeken die schuilgaan in kwetsbaarheid en fragiliteit." - Patricia van Deutekom

Wij zijn fan van LAVA Collective, het dansgezelschap van Patricia van Deutekom. We kijken uit naar Homme, een tweeluik van haar twee meest recente werken; étude des hommes en Unman. Een duet en een kwartet met dezelfde thematiek, maar geheel anders in energie en dynamiek. Het brengt het publiek een verrassende combinatie en krachtmeting in dans.
Geloof en menselijke emoties spelen een belangrijke rol in het werk van Van Deutekom. In Homme onderzoekt zij de kwetsbaarheid van broederschap en manhaftigheid, waarbij mannelijkheid vanuit verschillende perspectieven wordt belicht.

In étude des hommes exploreert van Deutekom met twee vrouwelijke dansers het thema mannelijkheid vanuit een vrouwelijke visie en lichaamstaal. Een onderzoek naar een basis, het verhaal en de kracht die schuilgaat achter de emoties jaloezie en eenzaamheid en de actie én reactie van verbondenheid.

Unman is een zoektocht naar zowel mannelijkheid als vrouwelijkheid. Een onderzoek naar eigenschappen, gedragingen en voorkeuren toegeschreven aan verschillende genders. Is ontkoppeling van elkaar en sociale verwachtingen mogelijk? Vier dansers begeven zich in een wereld waar grenzen van territorium, vorm en identiteit vervagen. Waar broederschap en wantrouwen elkaar ontmoeten en aftasten. Waar kracht samenspeelt met kwetsbaarheid.

Voorafgaand aan deze voorstelling vindt een inleiding plaats. Deze is gratis bij te boeken tijdens je bestelproces.