Waan

Liever in de KluiZ dan ThuiZ
wo 19 apr 20:30 - 23:30
19 apr
20:30 - 23:30
  • 19 apr
    20:30 - 23:30
    KLEINE ZAAL

Het wordt echt Waan..zinnig

WAAN is zinnig: het resultaat van een jarenlange zoektocht, met als doel het samenbrengen van hun verschillende werelden. Elektronisch gedreven grooves en sfeervol gecomponeerde melodieën doorkruizen energieke jazz en rauwe roots en funk. 

Emiel van Rijthoven brak door met zijn band Sensuàl waarmee hij een Edison in de wacht sleepte. De combinatie van pop en Braziliaanse muziek zorgde ervoor dat hij vervolgens een veelgevraagd toetsenist werd in allerlei cross-over genres. Zo speelt hij met Lilian Viera, Rebekka Ling en Luzazul en is hij vaste waarde bij de band Koffie. Het grote publiek kent hem als vaste toetsenist en bandleider van Waylon

Bart Wirtz’ carrière nam een vlucht nadat hij in 2012 een Edison won voor zijn album iDreamer dat hij in New York opnam met een all American band met o.a. Nicholas Payton

De opvolger Interview (2014) waarvoor Wirtz samenwerkte met de Amerikaanse trompettist Sean Jones, liet op grenzeloze wijze muziekinvloeden samenkomen.

Met zijn vierde solo studio-album Beneath the Surface (2016) sloeg de altsaxofonist een volledig nieuwe richting in met een blend van hiphop, rock, jazz en funk dat brak met het geluid van zijn eerdere werk.

Wirtz maakt verder deel uit van het Artvark Saxophone Quartet, speelt in het New Rotterdam Jazz Orchestra en was (mede-) oprichter van zijn eigen studio waar hij diverse albums componeerde en produceerde.

6 jaar lang broedden ze op dit nieuwe project. En nu is WAAN een feit!