CD-presentatie Aron Raams

Liever in de KluiZ dan ThuiZ
wo 19 okt 20:30 - 23:00
19 okt
20:30 - 23:00
  • 19 okt
    20:30 - 23:00
    KLEINE ZAAL

De Oosterhoutse gitarist Aron Raams komt met een nieuw album! Na zijn debuutalbum 'Unspoken' uit 2008 waarvoor Aron een nominatie kreeg voor de Edison Publieksprijs heeft hij voornamelijk als sessiemuzikant en als bandleider/producer bij Gare du Nord gewerkt. In de lockdown heeft hij hard gewerkt aan een nieuw album en het resultaat gaat hij 19 oktober live laten horen.

De laatste jaren houdt Aron zich voornamelijk achter de schermen van 'Liever In De KluiZ Dan ThuiZ' bezig met de programmering van de jazzconcerten in de kleine zaal van Theater De Bussel. Maar dit keer treedt hij weer naar de voorgrond om zijn kersverse CD te presenteren.

Met het album ‘Lost In Bright Blindness’ laat gitarist/componist Aron Raams zich van verschillende kanten horen. Het is een muzikaal kompas geworden waarmee hij de verschillende routes in zijn carrière als muzikant in kaart brengt. De vier windrichtingen staan voor Blues, Jazz, Country en Pop.

Binnen het brede spectrum van deze stijlen maakt Aron steeds andere keuzes: de ene keer laat hij zich leiden door zijn keuze als componist en producer, de andere keer juist door zijn keuze als instrumentalist en op dit album zelfs als tekstschrijver.

S!R:

De bezetting van ‘Lost In Bright Blindness’ is dezelfde als die Aron heeft gevormd rondom de zanger Dennis Kroon, die hij ontmoette in 2015. Dennis had toen net meegedaan aan The Voice Of Holland en werd al snel de publiekslieveling. Niet alleen vanwege zijn prachtige stem, maar ook vanwege zijn verhaal als oorlogsveteraan. Aron ontmoette Dennis bij een repetitie van de Landmacht Kapel bij wie zij beiden waren uitgenodigd. Aron besloot toen om een band rondom hem te formeren met wie ze verschillende tributes zouden gaan doen (van o.a. de Noorse singer/songwriter Jarle Bernhoft, Gregory Porter en John Mayer). Aron bedacht voor deze tributes de naam S!R (die staat voor Soul Recruits en verwijst zowel in afgekorte als volledige variant uiteraard naar Dennis’ achtergrond bij Defensie). S!R bestaat naast Dennis en Aron uit Teus Nobel (trompet), Ferry Lagendijk (toetsen), Sven Happel (bas) en Marc Schenk (drums) en deze working band heeft onder vele anderen samengewerkt met Gare du Nord, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Bo Saris, Leona Phillippo en Shirma Rouse.

Voor het album werd S!R uitgebreid met zangeres Dewi Pechler die we kennen van het allereerste seizoen van Idols en met percussionist Gijs Anders van Straalen die ook meespeelde op Arons debuutalbum.

Zang: Dennis Kroon & Dewi Pechler
Trompet: Teus Nobel
Gitaar: Aron Raams
Keys: Ferry Lagendijk
Bas: Sven Happel Percussie:
Gijs Anders van Straalen
Drums: Marc Schenk