Sander Lekkerkerk

Buitengewoon Klassiek
zo 5 feb 15:00
5 feb
15:00
  • 5 feb
    15:00
    KLEINE ZAAL
  • Ticketkosten bedragen €0,50 per ticket tot maximaal €6,- per bestelling.
    Voor films en lokaal talent geldt €0,30 per bestelling. Klik hier voor meer informatie 

Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op prachtige klassieke muziek. Iedere eerste zondag van de maand worden in Theater de Bussel zorgvuldig geselecteerde, uiterst getalenteerde pianisten gepresenteerd. 

Deze editie keert Sander Lekkerkerk terug voor prachtig pianospel dat kracht wordt bijgezet door een violiste.
Sander begon op negenjarige leeftijd met pianolessen bij Miroslav Dimitrov. In 2008 en 2009 nam hij deel aan het toneelstuk ‘Glenn Gould’, een theaterproductie van het Nationale Toneel met o.a. Stefan de Walle.
Daarnaast kreeg hij pianolessen van Marcel Baudet en momenteel is hij zijn muzikale opleiding aan het afronden aan de master van Codarts, het Rotterdams conservatorium bij Stéphane de May.
Hij mocht masterclasses door heel Europa ontvangen; voor zijn solospel van onder andere Hakon Austbo, Riko Fukuda, Andreas Haefliger en Jean-Bernard Pommier en voor kamermuziek door Sander Sittig, Bart van de Roer, Eva Stegeman, Gijs Kramers, Gordan Nikolic, Herre-Jan Stegenga, Vesna Grupman en Ulrich Koella.

Omdat hij laureaat in meerdere concoursen was,  heeft hij ten gevolge daarvan onder andere bij het radioprogramma Opium op 4 gespeeld en in zalen als de Jurriaanse en Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam, zowel als solist als in kamermuzieksettings.
Sindsdien speelt hij ook als solist (met orkest) en in ensembles door heel Europa, zoals Frankrijk, Zwitserland en België.

Nu hij aan het einde van zijn eerste masteropleiding is gekomen, wil hij zich alsnog verder bekwamen en wil dat in een tweede masteropleiding in Zürich doen, in de klas van Konstantin Scherbakov.