Jacob & Aarón Ormaza Vera

Buitengewoon Klassiek
zo 4 sep 15:00 - 17:00
4 sep
15:00 - 17:00
  • 4 sep
    15:00 - 17:00
    KLEINE ZAAL

Jacob & Aarón Ormaza Vera zijn beide klassiek geschoolde muzikanten uit Ecuador. Jacob excelleert als violist, Aarón is een uitstekende pianist.

Jacob Ormaza Vera weet al lange tijd de juiste snaar te raken met zijn vioolspel. Hij wist zijn bachelor Magna Cum Laude te behalen aan de Espiritu Santo University. Zijn master behaalde hij een paar jaar later aan de Hochschule für Musik und Theater in München. Hij genoot van masterclasses van onder andere Donald Weilerstein, Otto Derolez en Tim Vogler. Hij speelde als vast lid van het Dusseldorf Symphony Orchestra en trad ook op in optredens van o.a. het Munich Symphony Orchestra en het Gürzenich Orchester Köln. Jacob heeft een grote passie voor onderwijzen en is daarom onderdeel geweest van meerdere educatieprojecten.

Aarón Ormaza Vera begon al op jonge leeftijd met pianospelen. Hij volgde het grootste deel van zijn leven lessen aan het Conservatorio Sergei Rachmaninov in zijn geboortestad Guayaquil, waar hij zijn pianostudie voortzette aan dezelfde muziekfaculteit als zijn broer: de Universidad de Especialidades Espíritu Santo (diploma in 2016). Vanaf 2016 vervolgde hij zijn pianostudie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdamwaar hij in 2020 met succes zijn bachelor diploma behaalde. Momenteel volgt hij zijn Masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar. Ook Aarón volgde masterclasses van o.a. Jean-Baptiste Milon, Geoffrey Madge en Enrico Pace. Hij speelde op internationaal gebied in de VS en op Cuba.

Tijdens dit concert zullen ze de volgende stukken spelen:

Franz Schubert - Sonatina in G minor, D. 408 (Op. 137 No. 3)
I. Allegro giusto
II. Andante
III. Menuetto - Trio
IV. Allegro moderato

Stasys Vainiūnas - Violin Sonata, Op. 38 
I. Lento - Allegro non troppo
II. Andante
III. Presto

Pyotr Illych Tchaikovsky - Souvenirs d'un lieu cher, Op. 42:
I. Méditation

Ludwig van Beethoven - Sonata for Violin and Piano No. 5 in F major, Op. 24 "Spring"
I. Allegro
II. Adagio molto espressivo
III. Scherzo: Allegro molto 
IV. Rondo: Allegro ma non troppo