Cameretten Festival

Finalistentour 2022
vr 12 mei 20:30 - 22:40
12 mei
20:30 - 22:40
  • 12 mei
    20:30 - 22:40
    Pauze 21:40
    KLEINE ZAAL
  • Ticketkosten bedragen €0,50 per ticket tot maximaal €6,- per bestelling.
    Voor films en lokaal talent geldt €0,30 per bestelling. Klik hier voor meer informatie 

De finalisten van Cameretten 2022 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling aan jou te tonen. Ongemakkelijke sketches, herkenbare typetjes en hilarische grappen: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je op een toverbal sabbelt. Tijdens deze avonden maken de cabaretiers hun debuut op het podium. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik heb die komieken gezien voordat ze stadions uitverkochten.’

Op 26 november 2022 vond de finale van het festival plaats. Yunus Aktas kwam als grote winnaar uit de bus met zowel de Jury- als Publieksprijs op zijn naam. Samen met zijn mede-finalisten Selma Visscher en Joey & Dave trekt hij nu door het land om het finaleprogramma op nationaal niveau te spelen.
Lees hieronder meer over de kandidaten en hun voorstellingen.

Joey & Dave - Verbrand je vingers niet
Twee broers die na het overlijden van hun ernstig zieke vader maar aan één ding konden denken: daar zit een voorstelling in! Hoe hiermee om te gaan? Moeten ze nu verdrietige foto’s delen? Of juist helemaal stil zijn? Mogen ze er grappen over maken?

In deze theatervoorstelling reflecteren Joey en Dave op hun eigen rouwproces en dat van elkaar. Vooral dat van elkaar. Als dat geen leuke avond wordt…

Yunus Aktas - De Kennismaking
Een jongeman die probeert uit zijn comfortzone te stappen, maar merkt dat hij daardoor in situaties belandt waar hij geen controle over heeft. 

Selma Visscher - Ik ben het maar
De in Groningen opgegroeide Selma Visscher leerde al vroeg het lokale mantra ‘nait soezen’. Oftewel: niet zeuren. Dus daarom doet ze dat zeuren nu maar in het theater. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert ze de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.