Esther Apituley

De Sprong van Nijinsky
vr 12 mei 20:15 - 21:30
12 mei
20:15 - 21:30
  • 12 mei
    20:15 - 21:30
    GROTE ZAAL
  • Ticketkosten bedragen €0,50 per ticket tot maximaal €6,- per bestelling.
    Voor films en lokaal talent geldt €0,30 per bestelling. Klik hier voor meer informatie 

De Sprong van Nijinsky is een theatraal dansconcert gebaseerd op het leven van de wereldberoemde danser Vaslav Nijinsky. De Nijinsky jaren van het begin van de 20ste eeuw worden getransformeerd met dans en muziek naar de tijd van nu. Met rap, hiphop, rauwe punkteksten van Ko van den Bosch, geïnspireerd op de dagboeken van Nijinsky en de opwindende funk en pop ritmes van componist Chiel Meijering.

Scapino balletdanser Mischa van Leeuwen werd op jonge leeftijd schizofreen en wilde niet meer in het openbaar dansen. Zijn vrouw Romola spoort hem aan om toch nog één keer te dansen, voor publiek. Vanwege zijn schizofrenie trekt Vaslav zich terug en leeft in zijn eigen wereld. Maar hij blijft dansen, in zijn eigen kamer, want zijn lichaam is het enige in het leven wat hem houvast geeft. 

De Sprong van Nijinsky is een voorstelling niet alleen over een danser met een ongekend talent, maar ook over hoe het is om te leven en te creëren beïnvloed door psychoses, waarin er geen onderscheid is tussen fantasie en werkelijkheid.