Thomas Beijer

Meesterpianisten
Pianofestival
zo 2 apr 15:00 - 16:00
2 apr
15:00 - 16:00
 • 2 apr
  15:00 - 16:00
  GROTE ZAAL

Meesterpianisten is een nieuw concept van de hand van Stichting Buitengewoon Klassiek en Theater de Bussel. Waar reguliere Buitengewoon Klassiek voorstellingen vooral aanstormend talent in de spotlight zetten, gaat Meesterpianisten een stap verder met artiesten van internationale topklasse. 

Tijdens deze tweede editie van Meesterpianisten zal de internationaal befaamde Thomas Beijer langskomen voor een uitzonderlijk pianoconcert. Thomas was op achttienjarige leeftijd winnaar van de Young Pianist Foundation National Piano Competition en werd al vroeg erkend als een van de meest prominente musici in Nederland. 

Op 31 maart zal Thomas in Het Concertgebouw zijn nieuwste muzikale project ter gehore brengen: Thomas Beijer en Satie, satire in klank en beeld. Een muzikale ode aan de Franse componist Erik Satie die kracht wordt bij gezet door prachtige visuele animaties op de achtergrond. Dit concert wordt slechts éénmaal buiten Amsterdam herhaald, en wel in ons en jouw theater op deze zondag 2 april!

Over Thomas Beijer:
De internationale jury typeerde hem als 'een uiterst interessante muzikale persoonlijkheid, met onderscheidende ideeën over muziek. Een echte kunstenaar.' 
Sindsdien is Beijer uitgenodigd voor concerten in Europa, Azië en de Verenigde Staten. 
Hij werkte met orkesten als Het Residentie Orkest Den Haag en Amsterdam Sinfonietta en met dirigenten als Neeme Järvi, Gustavo Gimeno, Ed Spanjaard, Bas Wiegers en Lucas Macías Navarro. Thomas is een vaste gast van Camerata RCO, het kamerorkest en kamermuziekgroep bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Thomas Beijer is een veelzijdig musicus, met een breed repertoire variërend van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse werken.

Ook hij heeft een bijzondere affiniteit met Spaanse muziek: in 2019 speelde hij Isaac Albéniz' complete suite Iberia in het Concertgebouw in Amsterdam, een recital dat veel geprezen werd door de Nederlandse pers, schreef De Volkskrant: 'Feilloos leidt Beijer ons in het verhaal achter de noten'. 
Dit leidde tot de uitnodiging om zijn debuut te maken in de serie Meesterpianisten in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw. Beijer is ook een gepassioneerd kamermusicus en geeft recitals met musici als Quirine Viersen, Simone Lamsma, Judith van Wanroij en Barbara Kozelj. 

Momenteel werkt Beijer aan een concert voor jazzviool en orkest. Hij maakte verschillende cd's, met werken van o.a. Albéniz, Falla, Granados, Mozart, Brahms, Rachmaninov, Ravel, Rudolf Escher en Frank Martin, maar ook eigen composities. Zijn meest recente cd, in samenwerking met Camerata RCO, onder leiding van de Chinese dirigent Yu Lu, bevat Poulencs pianoconcert Aubade.

Tijdens dit concert zal Thomas de volgende stukken van Satie spelen, ondersteund door prachtige visuele animaties: 

 • Cinéma                                                                               
 • Ogive nr. 4                                                                           
 • Le poisson reveur                                                                
 • Gymnopédie nr. 1                                                                
 • Sonatine bureaucratique                                                     
 • Vexations                                                                             
 • Le chant guerrier du roi des haricots (uit 'Menus propos enfantins')                         
 • Embryons desséschés                                                         
 • Je te veux                                                                             

Deze voorstelling is onderdeel van het Pianofestival.

Bij deze voorstelling geldt een combi-ticket prijs. Koop je kaarten voor zowel deze voorstelling als voor Elke dag een beetje Bach van Jan-Willem Rozenboom, dan betaal je slechts €40,- in totaal.

Bij deze voorstelling is een luncharrangement bij te boeken, aanvangstijd 13:00. Deze wordt weergegeven als extra optie tijdens uw bestelproces.