Thomas Beijer

Meesterpianisten
zo 2 apr 15:00
2 apr
15:00
  • 2 apr
    15:00
    GROTE ZAAL
  • Ticketkosten bedragen €0,50 per ticket tot maximaal €6,- per bestelling.
    Voor films en lokaal talent geldt €0,30 per bestelling. Klik hier voor meer informatie 

Meesterpianisten is een nieuw concept van de hand van Stichting Buitengewoon Klassiek en Theater de Bussel. Waar reguliere Buitengewoon Klassiek voorstellingen vooral aanstormend talent in de spotlight zetten, gaat Meesterpianisten een stap verder met artiesten van internationale topklasse. 

Tijdens deze tweede editie van Meesterpianisten zal de internationaal befaamde Thomas Beijer langskomen voor een uitzonderlijk pianoconcert. Thomas was op achttienjarige leeftijd winnaar van de Young Pianist Foundation National Piano Competition en werd al vroeg erkend als een van de meest prominente musici in Nederland. 
De internationale jury typeerde hem als 'een uiterst interessante muzikale persoonlijkheid, met onderscheidende ideeën over muziek. Een echte kunstenaar.' 
Sindsdien is Beijer uitgenodigd voor concerten in Europa, Azië en de Verenigde Staten. 
Hij werkte met orkesten als Het Residentie Orkest Den Haag en Amsterdam Sinfonietta en met dirigenten als Neeme Järvi, Gustavo Gimeno, Ed Spanjaard, Bas Wiegers en Lucas Macías Navarro. Thomas is een vaste gast van Camerata RCO, het kamerorkest en kamermuziekgroep bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Thomas Beijer is een veelzijdig musicus, met een breed repertoire variërend van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse werken.

Ook hij heeft een bijzondere affiniteit met Spaanse muziek: in 2019 zong hij Isaac Albéniz' complete suite Iberia in het Concertgebouw in Amsterdam, een recital dat veel geprezen werd door de Nederlandse pers, schreef De Volkskrant: 'Feilloos leidt Beijer ons in het verhaal achter de noten'. 
Dit leidde tot de uitnodiging om zijn debuut te maken in de serie Meesterpianisten in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw. Beijer is ook een gepassioneerd kamermusicus en geeft recitals met musici als Quirine Viersen, Simone Lamsma, Judith van Wanroij en Barbara Kozelj. 

Momenteel werkt Beijer aan een concert voor jazzviool en orkest. Hij maakte verschillende cd's, met werken van o.a. Albéniz, Falla, Granados, Mozart, Brahms, Rachmaninov, Ravel, Rudolf Escher en Frank Martin, maar ook eigen composities. Zijn meest recente cd, in samenwerking met Camerata RCO, onder leiding van de Chinese dirigent Yu Lu, bevat Poulencs pianoconcert Aubade.