Frits Bayens Big Band

Sunday Sessions
zo 19 mrt 11:00 - 12:15
19 mrt
11:00 - 12:15
  • 19 mrt
    11:00 - 12:15
    Foyer - Beneden
    Geweest

De FBBB nodigt regionale topsolisten uit tijdens haar Sunday Sessions. Unieke muzikale ontmoetingen in de foyer van Theater De Bussel in Oosterhout waar je van mee kunt genieten. Op zondag 19 maart ontmoet de FBBB de Tilburgse hammond organist Arno Krijger. 

Met zijn kenmerkende Hammond-orgelstijl en veelzijdigheid op dit instrument, bewandelt de in 1972 in Terneuzen geboren Arno Krijger niet alleen het brede spectrum van jazz waarvan hij misschien wel het bekendst is, maar ook de werelden van funk, pop en alternatieve muziek. Als sideman is Krijgers geluid opgenomen op tientallen albums van artiesten in vrijwel elk muziekgenre. Zijn kenmerkende spel, waaronder het spelen van de baspedalen, sierde de meeste albums. Qua stijl is Larry Young van grote invloed geweest in zijn spel. Ook Larry Goldings heeft hier veel aan bijgedragen. 

Arno heeft nauw samengewerkt met artiesten als Billy Hart, Greg Osby, Nils Wogram, Dejan Terzic, Jesse van Ruller, Stefan Lievestro, Hans van Oosterhout, Pascal Vermeer, Dick de Graaf, ToineThys en James Scolfield.