Grof Geschud

Broeden
vr 6 jan 20:30 - 23:00
6 jan
20:30 - 23:00
  • 6 jan
    20:30 - 23:00
    KLEINE ZAAL

Even fris en bloemrijk als ze in hun eerste voorstelling Lijmen de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen

***** De Standaard

Ex-geliefden Myrthe van Velden en Lander Severins keren na hun Neerlands Hoop genomineerde voorstelling ‘Lijmen’ terug naar de Bussel met hun tweede avondvullende programma. In ‘Broeden’ gaat het stel verder waar de vorige voorstelling ophield. Want de relatie hield geen stand, maar het duo wel. Althans voorlopig. Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei. 

De pers over ‘BROEDEN’

‘Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse.’ (Theaterkrant, keuze van de criticus) 

‘Broeden is een heerlijke grappige baken vol troost en sappige zelfrelativering voor elk door de liefde vertrappeld hart.’ en ‘Met de 'artistieke chemie' is niets mis en hun stemmen passen bij elkaar als aardbeien bij zoete slagroom.’ (*** Knack)

“In hun spel laten van Velden en Severins zien dat ze het metier beheersen.’ (*** NRC)

"Broeden brengt de vele facetten van de liefde haarscherp in beeld, juist door het perspectief van de voorbije relatie te kiezen. " (de Groene Amsterdammer)