Uit Het Hoofd

Loes Luca en Kaatje Kooij
di 22 nov 20:15
22 nov
20:15
  • 22 nov
    20:15
    GROTE ZAAL
  • Ticketkosten bedragen €0,50 per ticket tot maximaal €6,- per bestelling.
    Voor films en lokaal talent geldt €0,30 per bestelling. Klik hier voor meer informatie 

Loes Luca vertelt in Uit het hoofd haar levensverhaal, in een sprankelende theatrale vorm…Loes Luca en Kaatje Kooij laveren soepel door Luca’s leven...een ingenieuze tekst...De voorstelling in regie van Aat Ceelen is een geraffineerd spel met wat waar is en wat niet, wie wie speelt, en waarom.

de Volkskrant****

Uit Het Hoofd is een vertelling over een vader met een geheim, een moeder die rust wil en een dochter die wil leven. Ze wonen in het naoorlogse Rotterdam bij opoe, die van makreel houdt en haar handen afveegt aan de gordijnen. Het meisje zingt een zelf gemaakt liedje. De tekst ‘Het is helemaal niet erg’ wordt haar mantra. In Uit Het Hoofd kijkt een actrice op het einde van haar carrière terug op haar leven. Een jonge actrice helpt haar tijdens haar tournee, omdat ze niet meer is wie ze was. Uit Het Hoofd is een verhaal uit het hoofd van de actrice. Waar de leugen, verbeelding, herinnering en werkelijkheid met elkaar onderhandelen om het leven dragelijk te maken. 

Over Uit Het Hoofd schreef:

NRC: 'Schrijver Maria Goos laat Loes Luca in helder-komische dialogen inzoomen op haar jeugd en de band met haar ouders...mooie beschrijvingen…de actrices hebben een fijne chemie.'