Karin Jonkers

MINOUX

POW WOW
zo 20 nov 15:00 - 16:30
20 nov
15:00 - 16:30
  • 20 nov
    15:00 - 16:30
    GROTE ZAAL

Een ontroerende ode aan alle moedertjes

Theaterkrant

Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld. Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten, ontwar je de administratie of breng je de soep. Dan bel je elke dag even of juist liever nooit.
Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

POW WOW is beslist geen traditionele theatervoorstelling, maar –geïnspireerd op ceremoniële bijeenkomsten van de oorspronkelijke bewoners van Amerika– een feestelijke stamvergadering met dans, verhalen en muziek waarin de zorg voor onze ouderen centraal staat.
POW WOWbevraagt hoe wij, vanuit verschillende overtuigingen, culturen en tradities, zorgen voor onze ouders en ouderen. Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? En bovenal: wat vinden onze ouderen daar eigenlijk zelf van?

MINOUX nodigt je uit mee te praten en dansen in een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen ouders en kinderen. Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak.
Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de BendevanAlzheimerop; een horde dansende zeventigplussers, die protest aantekent tegen ons huidige zorgsysteem.