Sanne Peper

Citizen K.

Sadettin K
wo 9 nov 20:30 - 22:00
9 nov
20:30 - 22:00
  • 9 nov
    20:30 - 22:00
    KLEINE ZAAL

Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.

Volkskrant ★★★★★

Deze voorstelling van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Nu is Citizen K. eindelijk terug!

Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam-Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit er bij hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een persoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland zijn. Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

Trouw ★★★★★ “Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.”
NRC ★★★★ “Tussen schaamte en trots, moet Sadettin Kirmiziyüz balanceren als iemand met een dubbele identiteit. Zijn prachtige voorstelling begint ingetogen, maar escaleert tot woede.”