Frits Bayens Big Band met Pepijn Mouwen

Sunday Sessions
zo 9 okt 11:00 - 12:15
9 okt
11:00 - 12:15
  • 9 okt
    11:00 - 12:15
    Foyer - Beneden
    Geweest

 

De Frits Bayens Bigband nodigt regionaal talent uit als solist tijdens haar Sunday Sessions. Unieke muzikale ontmoetingen in de foyer van De Bussel waar u van mee kunt genieten. Op zondag 9 oktober om 11.00uur ontmoeten u en de Frits Bayens Bigband de Bredase saxofonist Pepijn Mouwen (23). 

Saxofonist Pepijn Mouwen begon op 9 jarige leeftijd met saxofoon spelen. In Etten-Leur en Breda had hij in de jaren daarna les van Franklin Schieman, Mete Erker en Milan Bonger. Ook speelde hij een aantal jaar bij de ‘Nieuwe Veste Bigband’. Op 18 jarige leeftijd ging hij studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij les had van Jasper Blom, Simon Rigter en Ben van Gelder. 

Inmiddels heeft hij gespeeld met onder andere het ‘Jazz Orchestra of the Concertgebouw’ en de ‘Dutch Swing College Band’. 

De afgelopen twee jaar is hij veel bezig met jazzmuziek uit de jaren ‘20 en ‘30 en gipsy jazz. Momenteel maakt hij deel uit van onder andere ‘The Fried Seven’ en ‘Django Electric’, waar hij altsax, baritonsax en klarinet speelt. Ook schrijft en arrangeert hij eigen muziek en speelt hij baritonsax en basklarinet in de ‘Chris Muller Bigband’ en het ‘NJJO’.

Over de Frits Bayens Bigband

De Frits Bayens Bigband, opgericht in 1975, heeft zich onder het inspirerend leiderschap van Frits Bayens in de afgelopen 45 jaar ontwikkeld tot een bigband van professioneel niveau. De band is samengesteld uit zeer ervaren muzikanten met een grote passie voor jazz. In 2020 heeft Frits het stokje overgedragen aan Jasper Staps.

Het orkest is een kweekvijver gebleken van nationale topmusici, zoals pianist Rob van Bavel, bassist Marc van Rooij, trombonist Louk Boudesteijn en drummer Hans Eijkenaar.

Elke maandagavond repeteert de band in Theater De Bussel in Oosterhout. Belangstellenden zijn altijd van harte welkom bij deze repetities, de horeca van De Bussel is open.