fotograaf: Hans Hordijk

Gouden Dans

De Bourgondiërs
zo 15 mei 15:00 - 15:50
15 mei
15:00 - 15:50
  • 15 mei
    15:00 - 15:50
    GROTE ZAAL
    Geweest
fotograaf: Hans Hordijk

Al heel lang doet er een verhaal de ronde dat het lokale bestuur van Oosterhout, ooit, een Raadsvergadering uitstelde voor een copieus middagmaal. Op de agenda stond de aanleg van een treinstation in Oosterhout. Het bonte gezelschap valt uiteen in voor- tegen en medestanders en ze komen lijnrecht tegenover elkaar te staan. Enfin... Na goed Oosterhouts gebruik wordt het gesprek over het onderwerp nog even vooruit geschoven, eerst eten. Wie weet vindt het vanzelf haar weg. Een danstheatervoorstelling over nette en minder nette mensen en de schone kunst van het uitstellen.

Theaters in Nederland staan op een fraaie plek midden in een stad. Die plek is het centrum voor een bijzonder dansproject voor ouderen: De Gouden Dans. We maken een dansvoorstelling met lokale oudere amateurs. De voorstelling wordt gemaakt en gerepeteerd onder leiding van een choreograaf Tineke Veenhof en uitgevoerd in het theater. Eenzaamheid op afstand houden, dat is de missie van Gouden Dans.

Na 25 repetities staat er een voorstelling die naadloos overgaat in een danssalon samen met het publiek. Met live muziek uiteraard! Koop snel uw kaartjes voor deze spetterende eindvoorstelling.