Glee, The Musical

Scattando jeugdtheatergroep
za 25 jun - zo 26 jun
25 jun
-
26 jun

“Emma droomt er aan het begin van het nieuwe schooljaar van om de 'Glee club' weer in zijn oude glorie te herstellen. Zelf was zij jaren geleden lid van de club en in haar tijd was deze een enorm succes. Ze houdt audities en dan blijkt dat er enkele zeer goede zangers en zangeressen op haar school zitten. Elk van hen is een zonderling op de school en moet opboksen tegen de vooroordelen van vele van hun medestudenten. 

Omdat de club een paar goede mannelijke zangers mist, probeert Emma andere studenten over te halen om mee te doen, maar er dagen niet veel geïnteresseerden op, mede door de druk van medestudenten die de Glee club maar niets vinden. Wanneer ze dan ontdekt dat een sporter goed kan zingen, bedenkt ze een list om hem ook bij het koor te krijgen. Door middel van chantage accepteert de sporter het aanbod om in Glee club te komen zingen. Na een poosje komt ook zijn ploegmakker, de rebel van de school, bij het koor. 

Dit alles is zeer tegen de zin van de cheerleadercoach, die met lede ogen moet toezien hoe de club haar geld inpikt en enkele van haar cheerleaders aanwerft. Daarop bedenkt zij een plan: Haar top-cheerleader en haar twee vriendinnen moeten infiltreren bij de club en proberen de club van binnenuit te gronde te richten. Gaandeweg evolueert het koor en we volgen hen op weg naar hun grote droom: de nationale korenwedstrijd winnen (ondanks de vele obstakels die ze op hun weg tegenkomen). Gaan ze dit halen?"

De 'Glee club' weer in oude glorie hersteld?