Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)

Prentenboekjesfestival - Op de boerderij
vr 6 mei 10:00 en 11:30
6 mei
10:00 en 11:30

Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

Duurzaamheid, gezondheid en milieu krijgen veel aandacht op de basisschool. Kinderen leren wat gezond eten is, hoe recyclen in zijn werk gaat en spelen nog graag buiten. Groen is goed! Ook peuters en kleuters zijn dol op de natuur: op dieren en op spelen op de kinderboerderij. 
Tijdens het Prententenboekjesfestival is aandacht voor deze thema’s, met een focus op dieren en groente en fruit van de boerderij. Als onderdeel van het festival vinden twee voorstellingen voor de allerkleinsten plaats, en dit is er één van!

Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. 

In deze voorstelling zullen geen poppen worden gebruikt maar worden de gansjes Gonnie en Gijsje symbolisch verbeeld.