Liever in de KluiZ dan ThuiZ

Adam Nussbaum, Hein van de Geyn en Ed Verhoeff - Tribute to John Abercrombie
wo 23 mrt 20:30 - 23:00
23 mrt
20:30 - 23:00
  • 23 mrt
    20:30 - 23:00
    GROTE ZAAL
    Geweest

De Amerikaanse gitarist en componist John Abercrombie (1944 - 2017) was één van de boegbeelden van het gerenommeerde label ECM, waar hij tientallen albums uitbracht met zijn typische eclectische jazzstijl. Zijn intuïtieve, melodische en diepgaande harmonieën geven zijn composities een persoonlijke signatuur die omschreven kan worden als contemplatief, sensitief en - zoals hij het zelf ooit omschreef - ‘not in your face’. Zijn albums waren in zijn tijd grensverleggend en zijn tezamen met andere generatiegenoten mede bepalend geweest voor de basis van de inmiddels zo geroemde ‘ECM sound’.

Drummer Adam Nussbaum, bassist Hein van de Geyn en gitarist Ed Verhoeff brengen deze muzikale hommage vanuit hun eigen ervaringen met John Abercrombie.

Adam Nussbaum - één van de beste drummers van deze tijd - was de vaste drummer van John Abercrombie. De twee speelde jaren samen in verschillende bands en bij tal van opnamesessies.

Bassist Hein van de Geyn staat bekend om zijn intensiteit en overgave aan de muzikale inhoud met prachtig lyrisch spel. Hij maakte deel uit van het John Abercrombie Trio en andersom speelde John mee in Baseline, het trio van Hein, waarmee ze ook een drietal albums opnamen.

Gitarist Ed Verhoeff speelde samen met Hein van de Geyn een reeks concerten en nam de cd ‘The Guitar Album’ op, waar John Abercrombie ook aan meewerkte. Ed’s gitaarspel, zijn open sound, lange harmonische lijnen en de vermenging van pop, jazz en rock tot een geheel nieuw geluid, ligt dichtbij hoe John Abercrombie zelf zijn muziek het liefst benaderde.