Liever in de Kluiz dan Thuiz

Vincent Houdijk & VinnieVibes
wo 19 jan 20:30 - 23:00
19 jan
20:30 - 23:00
  • 19 jan
    20:30 - 23:00
    Thuis Theater
    Geweest

STIJL = STRAIGHT AHEAD JAZZ – MODERN CREATIEF

In 2016 ontving vibrafonist Vincent Houdijk de ‘Young VIP Jazz Award’ en werd daarmee uitgeroepen tot ‘Meest Veelbelovend Jazztalent van Nederland’. Deze prijs leverde hem een landelijke tour op die optrad op alle Nederlandse top jazzpodia zoals het Bimhuis in Amsterdam, Lantarenvenster in Rotterdam, Tivoli in Utrecht en de Paradox in Tilburg en natuurlijk ook in onze eigen KluiZ. 

Houdijk heeft onder meer gewerkt met; Sean Jones, Eric Vloeimans, Bert Boeren, Maria Mendes, Remy van Kesteren, Luisito Quintero, Roberto Quintero, Lucas Jussen, Arthur Jussen, Ivo Janssen, Wouter Hamel, Het Residentie Orkest en het Metropole Orkest.

Zijn band Vincent Houdijk & VinnieVibes is intens, dynamisch en onweerstaanbaar! In 2018 stonden ze op het wereldberoemde North Sea Jazz festival en namen daar hun derde album op. Onlangs tourde VinnieVibes door Nederland met hun Polestar Project, waarbij internationale top artiesten op bijzondere instrumenten in de schijnwerpers werden gezet. Als componist en bandleider haalt Houdijk overal zijn inspiratie vandaan – van pop tot minimal music, en van jazz tot wereldmuziek. Hierdoor creëert hij een persoonlijk, eigentijds muzikaal verhaal, met een fijn gevoel voor harmonie, melodie en swing.Samen met zijn muzikante wordt er een warm, diep en zeer avontuurlijk geluid gecreëerd dat het publiek keer op keer in vervoering brengt.

Bezetting: 
Vincent Houdijk - vibrafoon 
Jasper van Damme - saxofoons
Gersom Raams - gitaar
Sven Happel - (contra)bas
Haye Jellema - drums

Fotograaf Nico van Ast (Vast Grafisch)