De Schuldige

Daniël Boissevain
GAAT DOOR GEWIJZIGDE AANVANGSTIJD 20:00 UUR
wo 9 feb 20:00 - 21:15
9 feb
20:00 - 21:15
  • 9 feb
    20:00 - 21:15
    KLEINE ZAAL
    Geweest

Op ingenieuze wijze bevraagt De Schuldige ons beeld van goed en kwaad.

In De Schuldige beantwoordt politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen.

Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden.


De Schuldige; van Gustav Möller en Emil Nygaard Albertsen
• De film Den Skyldige (2018) is internationaal bekroond. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs van de jongerenjury op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2018.
• Nederlandse filmrecensenten onthaalden de film op een sterrenregen. Trouw prees het ijzersterke script. De Volkskrant: 'een buitengewoon effectieve thriller, maar ook een portret van een man die worstelt met het puin in zijn leven.'

De pers over De Schuldige:
'Deze voorstelling neemt je onverbiddelijk mee. Ze kluistert je aan je stoel. Bezorgt je rillingen en kippenvel.' - Dagblad van het Noorden ★★★★

Coronatoegangsbewijs
Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie.

Een bloedstollende theatertriller.