Theater Rotterdam: Alida Dors

Or Die Trying
vr 5 nov 20:30 - 21:35
5 nov
20:30 - 21:35
  • 5 nov
    20:30 - 21:35
    KLEINE ZAAL
    Geweest

In het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie zoeken dansers en thaiboksers hun eigen weg.

Een interdisciplinaire dance chronicle van choreograaf en socioloog Alida Dors. Een energieke voorstelling waarin dans, thaiboksen en filmprojectie elkaar aanvullen. Een voorstelling voor de dromers en de vechters onder ons.

In 1975 kwam de vader van Alida Dors als immigrant vanuit Suriname naar Nederland. Hij dacht hier het beloofde land te vinden, maar moest letterlijk knokken voor een betere toekomst voor zichzelf en zijn dochter. In zijn eigen boksschool droeg hij aan Alida zijn visie over op het bereiken van dromen en doelen in het leven, en inspireerde haar daarmee tot het maken van Or Die Trying.


• Dansers en thaiboksers gaan het gevecht aan met eigen grenzen • Eigentijds, geëngageerd en vernieuwend
Or Die Trying werd in 2020 genomineerd voor de VSCD dansprijs De Zwaan voor de 'meest indrukwekkende dansproductie'


De pers over Or Die Trying:
'Een sterke, inspirerende voorstelling, over een strijd die niet gevoerd moet worden uit wanhoop en agressie, maar uit liefde.' - Theaterkrant

Coronatoegangsbewijs
Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie.

Become the best you, Or Die Trying.