Buitengewoon Klassiek

Hanne Steffers en Mark Beursgens
zo 1 aug 15:00
1 aug
15:00
  • 1 aug
    15:00
    GROTE ZAAL
    Geweest

Hanne Steffers begon met celloles op 8-jarige leeftijd bij de celliste Jeanny Beerkens. Toen zij als jong meisje in Drenthe kwam te wonen kreeg zij vrij snel een plek als celliste in het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe. Later besloot ze auditie te doen voor het Groot Entree Orkest waarin zij werd toegelaten en werd gecoacht door cellist Johan van Iersel. In 2007 speelde zij haar eerste cellosoloconcert tijdens het Buxtehudeorkest-project met groot koor.

Zij studeerde in 2013 aan het HKU Utrecht bij Ran Varon en Matthias Naegeleen, vervolgde haar Master studie in 2016 aan het ArTEZ Conservatorium Zwolle. Ze kreeg ensemblebegeleiding van Viola de Hoog en Chris Duindam, deed mee aan verschillende orkestprojecten waaronder het 1e internationaal harpconcours Utrecht o.l.v. Etienne Siebens met artistieke leiding Remy van Kesteren.

Zij nam deel aan masterclasses in Davos-Zwitserland, Frankrijk, Engeland, België waar zij les kreeg van Jaap Kruithof, Melissa Phelps, Marcio Caneiro, Dimtiri Fershtmann en volgde zij ensembleles bij Jeroen de Herder, Paul Biss en Kees Hülsmann.

Gedurende haar studie vormde zij het cello duo Two of a Kind. Sinds twee jaar vormt zij met Mark Beursgens het piano-celloduo met een zeer uiteenlopend repertoire. Hanne geeft naast haar uitvoeringspraktijk ook  celloles aan drie muziekscholen.

 

Mark Beursgens begon op 12-jarige leeftijd met pianospelen. Tot en met zijn 18e kreeg hij les van Agnes van Dijk-Lengyel, onder wiens begeleiding hij zich verdiepte in zowel jazz als klassieke muziek. Vervolgens studeerde Mark aan het Utrechts Conservatorium bij Prof. Alan Weiss en Prof. Sebastián Colombo en behaalde hij zijn Bachelor én Masterdiploma’s.

Op het Concours Grand Dominique te Venlo behaalde hij in 2012 de derde prijs. Om zich nog verder te ontwikkelen vervolgde Mark zijn studie in Nürnberg aan de Hochschule für Musik bij Prof. Wolfgang Manz. In deze periode won hij de 2e prijs op de internationale pianocompetitie Jeunesses International Music Competition DinuLipatti te Boekarest. Mark sloot zijn master “konzertsolist” met hoge cijfers af en verhuisde vervolgens terug naar Nederland.

Hij is sindsdien actief als pianodocent, pianist en dirigent. Hij heeft een grote voorliefde voor repertoire van Russische componisten en componisten die net als hij een affiniteit hebben met de lichte muziek.
In mei 2018 voerde hij samen met het Roemeense Sibiu State Philharmonic Orchestra de “Rhapsody in Blue” uit van George Gershwin. 

Mark volgde masterclasses bij vele gerenommeerde masters onder wie Igor Roma, Vitaly Samoshko en Daniël Wayenberg . 


Programma

Alexander Scriabin - Etüde opus 2 nr. 1 in cis-klein                      

Nicolaj Medtner - Sonate opus 22 in g-klein
                                                                              
Franz Liszt - uit Années de Pèlerinage, Première Année Vallée d’Obermann
                                                                            

Pauze


Gabriel Fauré - Sicilienne opus 78

Richard Strauss - Sonate voor cello en piano opus 6 in F-groot

  • Allegro con brio
  • Andante ma non troppo
  • Allegro vivo