Leids Cabaret Festival

Finalistentour 2022
wo 30 mrt 20:30 - 22:20
30 mrt
20:30 - 22:20
  • 30 mrt
    20:30 - 22:20
    KLEINE ZAAL
    Geweest

Moet jij eens opletten!

Voor jong cabarettalent is het Leids Cabaret Festival een mooie manier om de podia op geslingerd te worden. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen met / voor het publiek. Want je kunt thuis voor de spiegel wel eindeloos oefenen, maar je wilt toch weten wat je waard bent. Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten het land in met de Finalistentour, waarin zij de finaleavond integraal over doen. Zonder de finalestress. Een aantal oud filnalisten zijn bijvoorbeeld: Najib Amhali, Lebbis & Jansen en Paulien Cornelisse. Deze artiesen zijn ooit ook begonnen bij het Leids Cabaret Festival. 

Het Leids Cabaret Festival heeft voor het seizoen van 2022 het roer om gegooid!
Normaal zouden de finalisten ná het Leids Cabaret Festival op tour gaan langs de theaters met de Finalistentour. Door alle onzekerheid van de afgelopen periode, en de bijbehorende beperkingen, heeft de organisatie echter besloten om de volgorde om te gooien; eerst het land door en pas daarná het festival.

Ook dit jaar weer spatte speelplezier van het podium af. Eindelijk konden ze in een volle zaal spelen, met ècht publiek. Je zag iedereen opbloeien. Inclusief het publiek zelf. Het Leids Cabaret Festival gunt deze beginnende cabaretiers een extra lang traject richting de (halve) finale. Om zich aan te laven.

Vanaf 4 maart zie je dus in plaats van de finalisten, 3 halve finalisten op deze avonden.
Zij gaan in wisselende samenstelling met het Leids Cabaret Festival On Tour door het land en eindigen op 3 & 4 juni in de Leidse Schouwburg met de Halve & Finale.

2022 wordt een mooi jaar voor t Leids!
Kom je ook alvast een voorproefje nemen.... ?!

De deelnemers die bij ons te zien zijn 30 maart zijn:

  • Piet van Eeghen
  • Standje Graf (Robbie Aldjufri en Tom Afman)
  • Céline Schrama

Wil jij dit aanstormend talent zien spelen voordat ze doorbreken en voor volle zalen spelen?

Bestel dan nu je kaartjes!