Lampje (8+)

Maas Theater en Dans
za 30 okt 15:00 - 16:25
30 okt
15:00 - 16:25
  • 30 okt
    15:00 - 16:25
    GROTE ZAAL
    Geweest

Een woest, poëtisch en ontroerend avontuur

"Nee, licht ben je niet, Lampje. Als je iets moet onthouden, vergeet het en als je iets wil vergeten, komt het steeds weer terug in je hoofd." "Ga liggen, wind. Af!" Maar de wind is geen hond en verandert in een storm, dus dan gaat alles mis.

Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een woest avontuur terecht. Moniek Merkx maakte in 2019 een theaterversie van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap over de dappere dochter van een vuurtorenwachter dat vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel.

Merkx maakte er een beeldende vertelling van, met poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan. Het werd een regelrechte hit, het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won de Podiumkidsprijs.

Daarnaast produceerde Maas Theater en Dans een leuk magazine over deze voorstelling, en deze kun je hier lezen. Hierin staat alles over de personages, de cast, interviews en nog veel meer!

Nu komt Lampje terug naar de theaters.


De pers over Lampje:
'Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen' - Trouw

Coronatoegangsbewijs
Let op: Bij binnenkomst in het theater vragen we je om je ‘coronatoegangsbewijs’ te tonen. Deze kun je digitaal (via de Coronacheck-app op je telefoon) of op papier laten zien. Klik hier voor meer informatie.