De nominaties voor de VSCD Cabaretprijzen zijn bekend!

Gisteren werden de nominaties van de VSCD-Cabaretprijzen bekend gemaakt, de grootste prijzen op het gebied van cabaret in Nederland. Onze felicitaties aan alle genomineerden! Een aantal van deze hilarische theatermakers zijn komend theaterseizoen bij ons te zien. Lees hieronder wat de jury over hen te zeggen had.


Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Entertainment:

Kasper van der Laan


Kasper is harder dan ooit naar de top van het cabaretcircuit aan het klimmen. Met zijn eerdere voorstelling '1 Kilo' gooide hij al hoge ogen, en ook over de nieuwe voorstelling "Warm" is de pers niets dan lovend.

De jury schreef: "Kasper van der Laan is een meester in het bespelen van de zaal. Of het nu om een cursus zwaaien of boerderijdieren nadoen gaat, als publiek ga je voor de bijl. De wereld ziet er na ‘Warm’ wat lichter, geestiger en ook een tikje vreemder uit. Als ware het een collectief ritueel, open en toegankelijk, trekt Van der Laan je binnen zijn ‘inner circle’. Hierdoor gaan zijn anekdotes erin als warme broodjes en biedt ‘Warm’ het publiek uitbundig plezier en allesomvattende troost."

"Warm" is te zien op vrijdag 5 april. 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Kleinkunst:

Yentl en de Boer

Afgelopen seizoen speelden deze multi-getalenteerde dames hun voorstelling "Modderkruipers" al voor een uitverkochte zaal in ons theater. Het publiek was diep onder de indruk.

Ook de cabaretjury schrijft er lovend over: "Met Modderkruipers leveren Yentl en de Boer een volwassen, doorontwikkeld programma af zonder aan frisheid in te boeten. Samen met twee multi-instrumentalisten hebben zij een nieuwe, zintuigenprikkelende sound ontwikkeld, haast overdonderend ondersteund door decor en kostuums. Wat gelukkig is gebleven, is het geestige ongemak waarmee Yentl en De Boer hun dagelijkse leven bezingen. In Modderkruipers halen Yentl en De Boer het beste in elkaar naar boven en is het duo volkomen in balans."

"Modderkruipers" is te zien op vrijdag 12 april.

Kommil Foo

Ons favoriete Vlaamse cabaretduo heeft opnieuw een dijk van een voorstelling gemaakt. "Grind" is ontroerend, hilarisch en barst van zowel prachtige songs als absurde beeldtaal.

De jury schreef: "Dat de gebroeders Raf en Mich Walschaerts met hun nieuwste programma wederom een ijzersterk en uitgebalanceerd kleinkunstpamflet afleveren, ligt in de lijn der (hoge) verwachtingen. Opvallend is de liefdevolle kwetsbaarheid waarmee ze het onvermogen van drie generaties mannen centraal zetten. Vorm en inhoud zijn samengebracht om elke scène komisch en vertederend tegelijk te maken. Met de vastberaden manier waarop de broers ieders emoties bespelen, tonen ze zich meesters in hun vak."

"Grind" is te zien op donderdag 29 februari.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Genomineerd voor de Neerlands Hoop:

Christian van Eijkelenburg

Een rijzende ster in de wereld van cabaret, die dankzij dit solo-debuut harder omhoog schiet dan alle anderen. Christian slaat een unieke brug tussen animaties en fysiek spel in "Drift".

Over deze voorstelling schreef de jury: "Durf je jezelf opnieuw uit te vinden als cabaretier en theatermaker, als het duo (De Fransse Eijkel) stopt, waar je al 6 jaar onderdeel van uitmaakt. Die vraag stelde Christian van Eijkelenburg zichzelf en het resultaat is een sterk debuut zonder concessies. Van Eijkelenburg bouwt op zijn sterke fysieke spel, is energiek, strak en innemend. De prachtige, overtuigende visuals die hij zelf vormgaf, ondersteunen zijn zoektocht naar zichzelf. Christiaan toont zich in ‘Drift’ een zeer originele en relevante maker."

"Drift" is te zien op vrijdag 29 september.


Nieuwsgierig geraakt naar deze grappenmakers? 
Klik hieronder voor meer informatie over hun voorstellingen.

Kommil Foo

Grind

GENOMINEERD VOOR DE POELIFINARIO
29 feb 20:15 - 21:55

Kasper van der Laan

Warm

GENOMINEERD VOOR DE POELIFINARIO
5 apr 20:15 - 21:45

Yentl en de Boer

Modderkruipers (reprise)

WINNAARS VAN DE POELIFINARIO
12 apr 20:15 - 21:50

Christian van Eijkelenburg

Drift

GENOMINEERD VOOR DE NEERLANDS HOOP
29 sep 20:30 - 21:45