Kian Lem

Lovende recensies voor René van Meurs zijn voorstelling, "2636"

De critici zijn het erover eens: met zijn nieuwe voorstelling treedt René van Meurs in de voetsporen van de grootheden uit de Nederlandse cabaretwereld. "2636" wordt een persoonlijke voorstelling in de vijfde versnelling genoemd, met veel goede grappen en herkenbare observaties. 

Kenners van eerdere voorstellingen van van Meurs weten wat ze kunnen verwachten. Scherpe grappen met een flinke dosis zelfspot en een sterke moraal. Maar in deze voorstelling is de hoofdlijn persoonlijker dan ooit.
Scènes schrijft: ""Het voelt alsof mijn grootste liefde en grootste angst tegerlijkertijd zijn geboren". René van Meurs is sinds kort vader en hoewel het voorgaande citaat wellicht doet vermoeden dat 2636 slechts om de baby en softe gevoelens draait, is dat totaal niet aan de orde. 2636 is een persoonlijke voorstelling in de vijfde versnelling, met veel goede grappen en herkenbare observaties en waarin Van Meurs geen blad voor de mond neemt."

Deze persoonlijke ontwikkeling in zijn leven brengt ook een spiegel met zich mee. René vergelijkt zijn relatie met zijn eigen zoon nu met zijn relatie tot en met zijn vader. I love Theater schrijft hierover: "De titel ‘2636’ verwijst dan ook mooi naar zijn thuisbasis, de postcode van zijn ouderlijk huis in Schipluiden. Met zijn vader is hij, voor de geboorte van zijn zoon, nog op ‘mannenweekend’ geweest naar Schotland. Dit zorgt voor een mooie rode draad deze avond en René brengt het verhaal zo dat je de Schotse bossen inclusief rivier zo voor je ziet."

Hieronder zie je nog meer recensie-quotes:

Algemeen Dagblad: "Duizelingwekkend tempo. Ontwapenend, ontroerend en oprecht." ★★★★

Volkskrant: "Eerlijk, liefdevol, grappig: in de nieuwe show van René van Meurs valt alles op z'n plek." ★★★★

Friesch Dagblad: "René van Meurs treedt met '2636' definitief in de voetsporen van de groten in de cabaretwereld."

Benieuwd geraakt naar de voorstelling?
Kaarten zijn hieronder te koop.

 • René van Meurs

  2636
  za 4 mrt 20:15
  GROTE ZAAL
  4 mrt
  20:15
  Tickets