Jon van Eerd stopt als Harrie Vermeulen

Gistermiddag maakte Jon van Eerd bekend dat hij het alter ego Harrie Vermeulen aan de wilgen gaat hangen. Tijdens zijn huidige theatertour Zo Vader Zo Zoon zal hij voor de allerlaatste keer in de rol van dit hilarische karakter duiken. 

Al 15 jaar lang duikt Jon in de huid van de komische Harrie Vermeulen, en talloze keren was hij al in Theater de Bussel te bewonderen. En wat een diverse rollen heeft hij kunnen spelen. Zo was hij campingeigenaar, geest uit een lamp en snackbareigenaar. Vaste pijlers tijdens deze voorstellingen waren de absurdistische humor in nieuwe stijl en het "mini-vakantie gevoel" waarmee mensen de zaal verlieten, blij en onbezorgd.

Het afscheid van Harrie valt zwaar voor Jon van Eerd. “Na 15 titels is Harrie Vermeulen toe aan wat rust. Ik zal hem zeker nooit loslaten want ik ben hem dankbaar voor wat hij mij en mijn publiek gebracht heeft. Harrie heeft in een periode van meer dan twintig jaar de daken eraf gespeeld, mensen intens gelukkig gemaakt en het gevoel kunnen geven dat er niets gezonder is dan heerlijk te lachen. Daarvoor ben ik dankbaar. Ik zal hem diep in mijn hart meedragen.”

Dat de tijd van Harrie Vermeulen is gekomen, wil niet zeggen dat Jon stopt in de theaterwereld. Theatermaken zit in zijn bloed, dat zal hij zeker blijven doen. Ook zal hij actief blijven als schrijver en regisseur bij Jon van Eerd's Pretpakhuis. 

Over de voorstelling
Harrie woont bij zijn succesvolle zoon in huis. Maar, hoe slim en geslaagd zoonlief ook is in het zakenleven, zo naïef is hij dat privé. Zijn arrogante en zelfingenomen secretaresse is vastberaden junior aan de haak te slaan en daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Ze haat Harrie en doet er dan ook alles aan om hem het huis uit te krijgen. Er is vast wel een datingsite voor ouderen om hem aan een oud besje te haken. Maar Harrie zou Harrie niet zijn als hij er geen stokje voor zou steken.

Op dinsdag 29 november kun je Jon voor de allerlaatste keer in deze iconische rol zien in Theater de Bussel tijdens Zo Vader Zo Zoon.
Kaartjes zijn hieronder te bestellen.

 • Zo Vader Zo Zoon

  Jon van Eerd, Joey Schalker, Nandi van Beurden, Arie Cupé e.a.
  di 29 nov 20:15 - 22:25
  GROTE ZAAL
  29 nov
  20:15 - 22:25
  Tickets