Richard Groenendijk en Kirsten van Teijn vallen in de Cabaretprijzen!

Gisteravond was het in Diligentia tijd voor de uitreikingen van de VSCD Cabaretprijzen van seizoen 2021-2022! Onze felicitaties aan alle winnaars!

Naast Tim Franssen en Alex Rouka vielen ook Kirsten van Teijn en Richard Groenendijk in de prijzen.
Kirsten won de Neerlands Hoop voor haar voorstelling (S)EXPERIMENT, Richard behaalde de Poelifinario in de categorie entertainment met Voor iedereen beter.

Casper Koster

Winnaar Neerlands Hoop 2022:
Kirsten van Teijn - (S)EXPERIMENT

 

In deze baanbrekende voorstelling slaat Kirsten van Teijn een persoonlijk boekje over haar leven open. Ze heeft al 8 jaar een vriend en sinds 6 jaar ook een vriendin. Tijdens (S)EXPERIMENT licht ze uit hoe ze haar biseksualiteit en polyamoriteit ontdekte en vorm gaf. 

De jury schreef over de voorstelling: “Kirsten van Teijn was burgerlijk tevreden met haar vent toen ze als een blok viel voor een vrouw. Wat doe je dan? Negeer je je gevoelens, ga je weg bij je vriend of zoek je een onorthodoxe levensvorm waarin beide relaties naast elkaar mogen bestaan? Van Teijn koos, gelukkig, voor dat laatste. (S)EXPERIMENT is een opzwepende, moderne en urgente voorstelling. De fysiek sterke cabaretière is gegroeid in haar eigenheid en vond een plek voor al haar talenten. Ze viert de duoliefde uitbundig zonder het moeilijke traject ernaartoe te negeren.”

Winnaar Poelifinario 2022 in de categorie Entertainment:
Richard Groenendijk - Voor iedereen beter

De pers noemt hem al lange tijd een passende toevoeging aan Nederlands grootste cabaretheden. Zijn openhartigheid en vleugje venijn zijn een heerlijke combinatie, zeker als hij ook nog eens fantastisch kan zingen. In Voor iedereen beter doet hij dit beter dan ooit. 

De jury schreef over de voorstelling: “Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland. Ook Voor iedereen beter zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte. Op meerdere momenten is de strijd zichtbaar die Groenendijk levert tegen zichzelf, al dan niet imaginaire vijanden en de misvatting dat het volk inferieur is aan de elite. Deze subtiele rode lijn tilt dit programma nog boven zijn eerdere werk uit.”

Benieuwd geworden naar de voorstellingen?
Kaartjes zijn hieronder te bestellen.

 • Richard Groenendijk

  Voor iedereen beter
  do 20 apr 20:15
  GROTE ZAAL
  20 apr
  20:15