Jaap Reedijk

Niets dan lof voor de Ashton Brothers

Wie bekend is met de zinderende voorstellingen van de Ashton Brothers, weet wat voor verbluffende en verrassende theaterervaringen zij neerzetten. Ook aankomend seizoen zullen Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde langskomen in Theater de Bussel met hun nieuwe meesterwerk: BROTHERS. Een voorstelling die nu al overspoelt wordt met lovende recensies, onder andere vanwege haar poëtische en beeldende manier van milieuproblemen een plaatsje geven, zonder moralistische tekst erbij.

"We weten allemaal dat theater ons een paar uurtjes naar een andere, bijzondere wereld kan loodsen. Maar de hallucinerende manier waarop de Ashton Brothers in hun nieuwste programma het publiek in vervoering brengen en naar een ander universum schieten overtreft werkelijk alles." Dat schrijft Patrick van den Hanenberg (de Theaterkrant) in zijn recensie over deze nieuwe voorstelling van de Ashton Brothers. Niet alleen het spel van de drie oer-Brothers wordt geprezen: ook de drie nieuwe spelers Niek Takens, Guyllaume Wibowo en Timo Bakker voegen een passend element toe aan de dynamiek van het gezelschap. 

De manier waarop milieuproblematiek aan de kaak gesteld wordt zonder een specifiek statement te maken wordt door de recesenten alom geprezen. De Volkskrant, die de voorstelling met vijf sterren bekroont, schrijft: "Grote proppen plastic zweven mysterieus door de ruimte. Het appelleert aan de plastic soep die de oceanen teistert.  (...) ‘Je zult oogsten wat je zaait’, is daarbij de sleutelzin."

Ook Mike Peek van Het Parool vermeldt de thematische elementen die naar buiten het theater verwijzen. "Dat begint al wanneer ze met zijn zessen op een krappe piano staan. Wie na afloop terug redeneert, ziet daar de overbevolkte aarde in. (...) Omdat de beelden vaak zo betoverend zijn, en ze er geen woorden aan besteden, stoort het na de aanvankelijke verbazing echter nauwelijks. De verwondering staat nog steeds voorop".Wil je dit veelgeprezen spektakel niet missen?

Klik hieronder voor meer informatie over "BROTHERS" op 24 april.

 • Ashton Brothers

  BROTHERS
  wo 24 apr 20:15 - 22:00
  GROTE ZAAL
  24 apr
  20:15 - 22:00
  Wachtlijst