Bussel Buitengewoon

Wij zijn weer gestart met buitengewoon mooie voorstellingen! Neem hieronder een kijkje in ons programma tot en met december.

 • zo 1 nov

  Buitengewoon Klassiek

  Anto Bayram Karamenderes

  Buitengewoon Klassiek is een serie zondagconcerten op de eerste zondag van de maand. Op 1 november kunt u genieten van de pianosolo van Anto Bayram Karamenderes.

 • za 7 nov

  Midair

  LAVALU

  LAVALU haalt de hekken voor je hart weg met haar ‘Kamermuziek voor nu’.
  Zit achterover.
  Ogen dicht.
  Droom weg met beide voeten op de grond.
  De muziek kronkelt en streelt.
  LAVALU straalt.

 • wo 11 nov

  Stuk

  155 (EENVIJFVIJF)

  Stuk is een stuk met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.

 • do 12 nov
  Iedere waarheid heeft twee kanten

  De Grootste Helft

  Susan Visser en Eric Corton

  In De Grootste Helft vallen we in het leven van een echtpaar dat elkaar niets meer te zeggen heeft, maar nog wel veel moet bespreken. Ooit spraken ze de taal van de liefde, nu lijkt het onmogelijk nog met elkaar te kunnen communiceren. Ze worstelen met een kwellende vraag: hoe vertellen ze hun puberzoon dat ze uit elkaar gaan?

  Susan Visser en Eric Corton spelen het echtpaar, maar stappen ook uit hun rol om te reflecteren op de situatie. Waar in hun relatie ging het mis, en waarom? En hoe kom je er toch samen uit? Scheiden doe je immers samen.

  Een eerlijke, ontroerende en verrassende toneelvoorstelling door Susan Visser en Eric Corton.

 • za 14 nov

  Vuile Huichelaar

  Het feest kan beginnen!

  Al jaren vieren de ongekroonde Koninginnen van het meezing-cabaret, Paulette Willemse & Saskia van Zutphen, op theatrale wijze het leven. Elke nieuwe voorstelling van ‘Vuile Huichelaar’ laat een spoor van vrolijke en opgekikkerde vrouwen achter. Tot voor kort voor volle zalen.

 • za 14 nov
  -
  zo 22 nov

  Bedgeheimen

  Toneelgroep LINK

  Bedgeheimen blijkt uiteindelijk veel meer te zijn dan de titel doet vermoeden. 

  Francien verveelt zich met Jaap en Otto verveelt zich met Plien. En het leven is maar zo kort. Er moet genoten worden! Van elkaar, van romantiek! Zo leren Otto en Francien elkaar via het internet kennen en dat klikt meteen. Maar hun echtgenoten bedriegen, dat willen ze niet, nee, dat doen ze niet, dat doe je niet, dus het zou eigenlijk heel erg goed uitkomen als Jaap en Plien elkaar ook leuk vinden. Dat zou heel erg goed uitkomen! Is dat niet te regelen dan? Tuurlijk.

   

 • wo 18 nov

  Naakt - Kunst Verklaard

  Isabelle Beernaert

  Isabelle Beernaert, is dat niet die choreografe van ‘So You Think You can dance’ en winnares van ‘The Ultimate Dance Battle’? Ja, dat klopt, maar er schuilt nog zoveel meer in haar.  

 • za 21 nov

  Simply, DOMINIC.

  Dominic Seldis

  Simply, DOMINIC. belooft een intieme muzikale avond te worden, met de beste klassieke -, jazz- en filmmuziek. Voor liefhebbers van Britse humor, geweldige muziek en entertainment! Dominic Seldis, bekend van o.a. het hitprogramma Maestro, brengt met zijn muzikale trio een unieke kleinschalige show.

 • zo 22 nov

  Schubert

  Dutch String Collective

  Franz Schuberts korte bestaan is minstens zo opmerkelijk als dat van Mozart, hij was net zo’n muzikaal talent. In de voorstelling Schubert wordt het dramatische levensverhaal van deze sympathieke jonge componist verteld.
  Luister naar de prachtige muziek van Schubert, geplaatst in de context van zijn leven en tijd. Leer hem kennen door het persoonlijke drama van zijn ziekte, het mysterie omtrent zijn liefdesleven. De beroemde stukken die hij schreef worden gespeeld door uitmuntende musici, het Dutch String Collective.

 • wo 25 nov

  Liever in de Kluiz dan Thuiz

  Onze reeks voor jazzliefhebbers heeft al talloze muzikale topmuzikanten over de vloer gehad. Van Hans van Oosterhout tot Teus Nobel, de muzikanten waarderen ons jazzpodium en spelen er graag.

 • do 26 nov

  Proefles met Joël

  Joël Broekaert

  Proef mee met Joël 

  Culinair journalist en alleseter Joël Broekaert neemt je mee op reis langs de vijf basissmaken en ontelbare aroma’s die wij als mensen kunnen onderscheiden. Niet alleen in woord en beeld, maar vooral door samen te proeven. Iedere bezoeker krijgt een proefbox met ingrediënten waarmee onder leiding van Joël een aantal smaakexperimenten wordt gedaan. 

 • vr 27 nov

  EEN MAN EEN MAN

  Pierre Bokma en Peter Blok

  EEN MAN EEN MAN is absurde komedie van Kees Prins en Roel Bloemen die zich afspeelt aan het tafeltje tussen twee mannen en een serveerster, en die ons laat zien dat we dingen niet groter moeten maken dan ze zijn.

 • do 3 dec

  LUCHT

  Elke Vierveijzer

  Elke Vierveijzer. U kunt haar kennen van haar ode aan Maarten van Roozendaal. Van haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten. Of misschien kent u haar wel helemaal niet. Dat wordt dan eens tijd. 

 • wo 9 dec

  OOG IN OOG

  een liedjesvoorstelling van Spinvis en Saartje van Camp

  De wereld houdt zijn adem in. Maar hoe lang kun je je adem inhouden? Na maanden ademen Spinvis en Saartje Van Camp uit. En dat uitademen doen ze met de voorstelling OOG IN OOG. 

 • do 10 dec

  Acoustic Christmas

  3JS

  December is de mooiste maand van het jaar. Dit jaar komen de 3JS naar Oosterhout om Theater de Bussel helemaal in de kerststemming te brengen. 

 • vr 11 dec

  Ze bedoelen het goed

  Glodi Lugungu

  Zelfverzekerd en ontwapenend 

  2020 wordt hét jaar voor Glodi Lugungu. Hij heeft er zin in. Eindelijk mag hij doen waar hij daarvoor alleen van droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken. 

 • wo 16 dec

  Liever in de Kluiz dan Thuiz

  Onze reeks voor jazzliefhebbers heeft al talloze muzikale topmuzikanten over de vloer gehad. Van Hans van Oosterhout tot Teus Nobel, de muzikanten waarderen ons jazzpodium en spelen er graag.

 • do 17 dec

  Orson Welles' ''The War Of The World''

  William Spaaij, Robin van den Heuvel, Julia Berendse, Abel Leemans

  Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de USA. Mensen springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Sommige springen zelfs van het dak. Anderen vluchten hun kelder in. Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is... ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles.

 • vr 18 dec

  EGO

  Alex Ploeg

  Alex werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent van 2018, door NRC als één van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium en zijn debuut ‘Ultimatum’ werd genomineerd voor de Neerlands Hoop. Oja en tussendoor bedacht en speelde hij ook nog in het satirische sketchprogramma Klikbeet. Genoeg om flink van naast je schoenen te gaan lopen.

 • za 19 dec

  Ik heet Lucy Barton

  Johanna ter Steege

  Na Broadway en West End is het alom geprezen boek Ik heet Lucy Barton van Elizabeth Strout nu te zien in de Nederlandse theaters met Johanna ter Steege (o.a. De Beentjes van Sint Hildegard, Hanna van Hendrik) in de rol van Lucy Barton.  

 • di 22 dec
  -
  wo 23 dec
  Kerstverhaal voor de hele familie

  Scrooge

  Scattando Theatre Group

  Wat is kerst zonder kerstverhaal? En wat is nou een beter kerstverhaal dan ‘A Christmas Carol’ van Dickens? Alwéér Scrooge? Ja! Maar déze Scrooge heb je nog nooit gezien! Natuurlijk krijgt ook déze Ebenezer Scrooge bezoek van drie geesten, die hem zijn verleden, heden en zijn toekomst laten zien, en zal ook déze Scrooge uiteindelijk het licht zien. Maar deze Scrooge is niet bepaald een oude man. En deze kerstliedjes klinken toch een anders dan die denneboom. 

 • ma 28 dec

  Raad eens hoeveel ik van je hou (2+)

  Prentenboekjesfestival 'Onder de sterren en de maan'

  Theater de Bussel presenteert in samenwerking met Theek 5: Raad eens hoeveel ik van je hou

  ‘Grote Haas, kom eens hier met je oren. Ik moet je iets héél belangrijks vertellen! Raad eens hoeveel ik van je hou?’

 • ma 28 dec

  Het Astronautje (4+)

  Klein Amsterdam Producties

  Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim…

  In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet.

 • di 29 dec

  Circus Charms

  Frank en René Groothof, Ensemble Seasession

  Frank en René Groothof zijn terug in dit wervelende muzikale circus, een familievoorstelling waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt. Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Ruslands grootste absurdistische schrijver Daniil Charms. Vechtend, spelend, ruziënd en zingend rollen ze door de piste. Geen circus is compleet zonder live muziek! Seasession speelt stevige muziek van Revolutionaire Russen uit de jaren ’20.

 • vr 8 jan

  Minimal

  Nina June

  In een wereld waarin alles draait om “meer meer meer”, is zangeres Nina June (winnaar Zilveren Notekraker 2018) op zoek naar minder.

  Tijdens “Minimal” komt de zangeres tot de kern. Ze speelt haar filmische popsongs voor het eerst in een akoestische setting met enkel zang, piano en cello. Het gaat haar om de muziek, de emotie, de verbeelding.

  Voor dit concert laat ze zich o.a inspireren door de pianomuziek van Yann Tiersen en Michael Nyman. Componisten die met klanken de meest krachtige beelden kunnen oproepen.

  Nina wordt vergeleken met zangeressen als Ane Brun en Agnes Obel, maar heeft haar eigen sound die reikt tot buiten de landsgrenzen. Zo speelde ze in zalen van Paradiso tot New York en zong ze duetten met HAEVN en Thomas Dybdahl.

  Laat je vervoeren door de muziek en Nina’s bijzondere stemgeluid. Een avond waarop verstilde schoonheid centraal staat.

 • zo 17 jan

  Meneer Monster

  De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen (5+)

  Winnaar Zapp Theaterprijs 2018 & Zilveren Krekel 2018 Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen. 

 • zo 24 jan
  Verplaatst!

  Niet de vaders

  Minoux 20/21

  Na het succes van Moeder mag niet dood in 2018, komt MINOUX in seizoen 20-21 terug met een nieuwe voorstelling: "Niet de vaders van...." Deel twee van het drieluik: "Moeder, Vader, Kinderen".

  In deze voorstelling speelt cabaretier en theatermaker Minou Bosua ‘vader en moedertje’ op hoog niveau met acteur Eelco Smits, de vader van haar zoon, waar zij niet de moeder van is maar die wel haar naam draagt. Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

 • zo 31 jan

  Couperus Culinair

  Sprankelende smaken, kleurrijke klanken, verrukkelijke verhalen

  Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus.

 • do 4 feb

  UNPLUGGED

  Percossa

  De 'Rebels of Rhythm' Frans Kemna, Freek Koopmans, Janwillem van der Poll en Eric Robillard staan garant voor stevige percussie, verrassende vondsten en heel veel humor!

 • za 6 feb
  -
  zo 7 feb

  Musical Singalong!

  Theater Orkest Brabant

  Theater de Bussel presenteert in samenwerking met het Theater Orkest Brabant de Musical Singalong!

  Heerlijk luisteren, meeswingen en meezingen op allerlei bekende musicalnummers uit grote wereldberoemde musicals. Let op, in verband met corona dit keer wel de "fluisterversie". Meezingen, maar dit jaar dus niet uit volle borst!

  Onder swingende live begeleiding van het grote Theater Orkest Brabant.

 • za 27 feb

  Pandepaniek

  De Verleiders

  DE VERLEIDERS dagen u uit om mee te denken over de mondiale coronacrisis. De thema’s van DE VERLEIDERS zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy worden door deze pandemie nog urgenter. Daarom juist nu een dystopische absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance, solidariteit en hoe de 0,01 % rijken daar gebruik van maken. 

 • do 25 mrt

  Niet Schieten! - 25 jaar Lust en Leed

  Maarten, Arend en Erik nog één keer met z'n drieën

  Sinds dit ijzersterke cabarettrio in 1994 Cameretten won, is het een vaste waarde in de theaters. Speciaal voor het 25-jarig jubileum komen zij terug in de oorspronkelijke formatie. Maarten, Arend én Erik brengen met liefde een avond vol lust en leed uit al hun 14 shows. Niet om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen maar om te laten zien dat ze wijzer zijn geworden. Vooral de bijzondere band die het drietal met de vrouwelijke helft van de bevolking heeft, is een terugkerend thema gebleken. Het doorgronden van het vrouwelijk geslacht blijft hun missie of misschien wel hun passie.

 • wo 14 apr

  The Legends ft. Michael Varekamp – Swingin’ Paris

  Liever in de Kluiz dan Thuiz

  Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger/ trompettist Michael Varekamp neemt je met zijn bluesy stemgeluid, samen met rijzende ster en chansonnière Tess Merlot (We Want More – SBS6) mee door de straten van het bruisende Parijs.

 • di 4 mei

  Brandweerman Sam Live!

  De Verloren Piratenschat (2+)

  Want hij staat altijd paraat… met een volledig nieuwe, gewaagde redding komt Brandweerman Sam terug naar het theater! De grote kinderheld Brandweerman Sam beleeft, samen met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter en al zijn vrienden uit Piekepolder, een spiksplinternieuw, spannend avontuur in Brandweerman Sam Live! - De Verloren Piratenschat.

 • vr 23 okt
  -
  za 24 okt

  Korrel Zout - Oudejaarsconference 2020 (try-out)

  Youp van 't Hek

  Youp zijn tiende en tevens laatste oudejaarsconference. Een terugblik op 2020. Met de titel Korrel Zout. Een titel die de lading volledig dekt. Ook in het jaar waarin een venijnig en meedogenloos coronavirus de wereld aan alle kanten volledig ontwricht heeft? Ja!!! Juist nu is het tijd voor een vrolijke en vooral relativerende conference, die niet alleen het overschot aan zelfbenoemde deskundigen meedogenloos de maat neemt, maar ook een zonnig en opgeruimd licht laat schijnen over een toekomst met iets minder zinloze welvaart. 

  • vr 23 okt 20:15
   geannuleerd
  • za 24 okt 20:15
   geannuleerd
  • vr 23 okt 20:15
   geannuleerd
  • za 24 okt 20:15
   geannuleerd
 • vr 16 okt

  Heel Holland Lacht

  Theater van de klucht

  Niet alles is koek en ei. Een bezoek aan de patisserie is nog nooit zo leuk geweest! 

  Een koekje van eigen deeg? Of wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend? Niets is wat het lijkt… ‘Heel Holland Lacht’ is een knipoog naar het immens populaire bakprogramma van dit moment en staat garant voor een avond onbezonnen lachen!

  Met Arijan van Bavel, Sabine Beens en Onno Innemee

  • vr 16 okt 19:00
   geannuleerd
  • vr 16 okt 21:15
   geannuleerd
  • vr 16 okt 19:00
   geannuleerd
  • vr 16 okt 21:15
   geannuleerd