Annemieke van der Togt

'Nu ik je zie' van Soy Kroon kan rekenen op uitstekende recensies

Op zaterdag 11 februari was het dan zover: Soy Kroon zijn solo voorstelling Nu ik je zie ging eindelijk in première! En met succes! De eerste recensies van zowel de media als het publiek stromen binnen en beiden blijken onder de indruk te zijn van het overtuigende acteerwerk van Soy en de knappe wisselingen tussen de personages. 

Na zowel het gelijknamige boek als de documentaire is Nu ik je zie van Merlijn Kamerling nu vertaald naar het theater. Kroon vertelt via een monoloog over de zoektocht van het personage (wederom Merlijn) naar zijn vader. De voorstelling begint gejaagd en een tikje chaotisch, waarin er continu en in een hoog tempo geschakeld wordt.

Scènes schrijft: "Knap hoe acteur Soy Kroon gemakkelijk en duidelijk, door vertelstijl en lichaamstaal, switcht tussen de personages en je steeds meer het verhaal in trekt".

Echter vindt de voorstelling, wanneer de zoektocht wordt ingezet, zijn flow en worden de juiste snaren geraakt. Het belooft dan ook een emotionele reis te worden, waar het vrijkomen van en spelen met gevoel een grote rol speelt.

Theaterkrant schrijft: "Kroon laat absoluut indruk achter met zijn vertelling van Merlijn Kamerling's verhaal. Hij houdt de aandacht de hele voorstelling vast en dat is te danken aan zijn overtuigende manier van spelen. Het eenvoudige decor past hier goed bij, want dit verhaal is al beladen genoeg. 'Nu ik je zie' is een mooie zoektocht naar identiteit, waar gelukkig ruimte is voor alle soorten emoties, die door Kroon allemaal binnenkomen."

Hieronder nog enkele quotes vanuit het publiek:

"Ik heb het boek gelezen en het was zo mooi om te zien hoe onderdelen in het theater in beeld zijn gebracht. Soy deed het subliem, ik heb 80 minuten geboeid zitten kijken en luisteren. Alles klopte. Tot tranen geroerd. Zo intens en mooi."  

"Ik vond het zeer indrukwekkend en prachtig hoe 1 persoon zo'n heftig verhaal kan vertellen. De mimiek, puurheid en geloofwaardigheid van Soy is fantastisch. Complimenten! Bovendien is het verhaal voor mij herkenbaar."

"Prachtige, kwetsbare voorstelling over een beladen onderwerp. Complimenten zowel voor Merlijn als Soy dat ze dit hebben gedurfd." 

 

Nieuwsgierig geworden naar Soy zijn solo voorstelling?

Tickets zijn hieronder te koop.

 • Nu ik je zie

  Soy Kroon
  wo 10 mei 20:30 - 21:50
  GROTE ZAAL
  10 mei
  20:30 - 21:50
  Tickets