De indrukwekkende solo-toneelstukken van dit seizoen

In deze tweede helft van theaterseizoen 22-23 komen indrukwekkende solo theatervoorstellingen naar jouw theater toe. Krachtige verhalen die in hun eentje gedragen worden door ijzersterke acteurs. Kom tot nieuwe inzichten en laat je meenemen in deze diepe & persoonlijke theaterervaringen over zorg, religie, liefde en verlies. 

---

Niet te geloven

Een beklemmende en toch ook luchtige monoloog van Debby Petter, over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige gemeenschap. Een sekte waarin god alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar vijftiende begint ze te twijfelen aan deze verstikkende waarheden, en uiteindelijk lukt het haar om zich los te worstelen. Maar dan begint het pas. Want hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde?

Deze voorstelling is te zien op vrijdag 20 januari.

Broos

Terwijl Fred Delfgaauw meeliep met medewerkers in een zorginstelling, verzamelde hij verhalen van mensen die daar in de laatste fase van hun leven zaten. Met deze krachtige verhalen besloot Fred een theatrale ode aan de ouderen te schrijven. Deze verhalen bevatten zowel zwaarte als lichtheid en zijn even ontroerend als verrassend. Een eerbetoon aan de levenskracht van ouderen, en een hommage aan de helden uit de zorgwereld.

Deze voorstelling is te zien op zaterdag 4 maart

Keefman

Bijna 25 jaar nadat hij Keefman voor het eerst speelde, keert Jack Wouterse terug met een vernieuwde versie van dit spraakmakende stuk. Jack speelt een psychische patiënt die uit zijn inrichting wil aangezien hij niet gek is. Wanneer hij genezen wordt verklaard, weet hij niet hoe snel hij terug moet keren als blijkt dat de maatschappij het gekkenhuis is. Een indrukwekkend verhaal over onmacht, afwijzing, boosheid en verdriet.

Deze voorstelling is te zien op woensdag 22 maart.
Bekijk hieronder de trailer van de voorstelling


Nureyev

Maak kennis met de wereldberoemde balletdanser Rudolf Nureyev, een van de grootste dansers van zijn tijd. Jan Kooijman speelt het verhaal van een stervende man die zocht naar een huis, acceptatie en liefde, maar alles vond in de schoonheid en wreedheid van het ballet. Dans en toneel ontmoeten elkaar in een verhaal over passie, zowel in het leven als in de dans.

Deze voorstelling is te zien op donderdag 13 april.

In de schaduw van Rembrandt

Julika Marijn kruipt in de huid van Geertje Dircx, de tweede vrouw van Rembrandt. Tijdens de belangrijkste periode uit Rembrandt's leven was zij aan zijn zijde. Totdat een nieuwe liefde op het toneel verscheen, en Geertje opzij geschoven werd. En zo ondervond Geertje de schaduwzijde van de gelauwerde schilder tijdens de grootste bloeiperiode die Nederland tot dan toe onderging.

Deze voorstelling is te zien op zondag 16 april

Nu ik je zie

Tien jaar nadat zijn vader Antonie uit het leven stapte, ervaart Merlijn Kamerling aan den lijven dat zijn leven op niets lijkt uit te lopen. Aan de hand van het boek dat hij hierover schreef, stapt Soy Kroon nu in de huid van Merlijn het podium op. Een verhaal over uitgestelde rouw, en hoe de zoektocht naar antwoorden over zijn vader er vooral voor zorgt dat hij zichzelf tegen komt.

Deze voorstelling is te zien op woensdag 10 mei.
Voorafgaand aan deze voorstelling vindt een inleiding plaats. Hierin vertellen de makers van de voorstelling meer over het ontstaanproces. Deze voorstelling is gratis bij te boeken tijdens je bestelproces.

We hopen je te mogen verwelkomen bij één van deze indrukwekkende solo-toneelstukken!

Fred Delfgaauw

Broos

4 mrt 20:30 - 21:45

Keefman

Jack Wouterse

GEANNULEERD
22 mrt 20:30 - 22:00

Nureyev

Jan Kooijman

13 apr 20:15 - 21:35

In de schaduw van Rembrandt

Julika Marijn

16 apr 15:00 - 16:20

Nu ik je zie

Soy Kroon

10 mei 20:30 - 21:50

Niet te geloven

Debby Petter

20 jan 20:30 - 21:40