De leukste en mooiste voorstellingen in onze kleine zaal!

Vaste bezoekers van onze kleine zaal weten hoe heerlijk deze zijn, in een intieme setting. We kunnen niet wachten om jou ook in deze zaal te verwelkomen, en daarom zetten we een aantal aankomende voorstellingen in de schijnwerpers. Van bruisend cabaret tot betoverende muziek. Laat je verrassen en betoveren door het talent en de veelzijdigheid die op dit gelijkvloerse podium te zien zal zijn.

Muziek

Chris Grem - Chris Grem vs. Neil Diamond

Chris Grem, bekend van Het Groot Niet Te Vermijden, debuteert solo in Theater de Bussel met een persoonlijke ode aan Neil Diamond. In zijn verrassende voorstelling deelt hij zijn ontdekkingstocht naar de 'guilty pleasures' van Neil Diamond en onthult hij wat hen verbindt. Grem neemt het publiek mee op een reis door het leven van de verlegen New Yorkse Neil tot aan zijn wereldwijde succes, waarbij hij zelf alle hits ten gehore brengt, begeleid op piano en gitaar.

Niels van der Gulik, Frans Kooijman e.a. - Central Park - The Story of Simon & Garfunkel

Niels van der Gulik en Frank Kooijman brengen het legendarische concert van Simon & Garfunkel in Central Park opnieuw tot leven. Ze vertellen het verhaal achter het optreden van 1981 en spelen de iconische nummers van het duo. Naast het nostalgische gevoel van het concert, biedt het ook een frisse kijk op tijdloze hits zoals ‘Bridge Over Troubled Water’ en ‘Sound of Silence’.

Izaline Calister & Thijs Borsten - Van De Andere Kant

'Van De Andere Kant' is een humoristische muziekvoorstelling waarin zangeres Izaline Calister en pianist Thijs Borsten elkaar uitdagen om hun eigen identiteit te bekijken door elkaars ogen. Ze zingen Nederlandse liedjes en praten openlijk over identiteit, gender en cultuurverschillen, met traditionele Curaçaose en Nederlandse liedjes en nieuw eigen repertoire.

Cabaret

Cameretten Festival 2023 - Finalistentour

Dit jaar brengt Theater de Bussel de finalistentour van het Cameretten Festival naar het podium. De drie finalisten van de 57e editie zullen hun winnende voorstellingen opvoeren, boordevol hilarische grappen, herkenbare typetjes en muzikale hoogtepunten. Het is een kans om kennis te maken met nieuw cabarettalent en te kunnen zeggen: "Ik was erbij voordat ze grote zalen uitverkochten."

37ste Groninger Studenten Cabaret Festival - Finalistentour

Bij Theater de Bussel mag de finalistentour van het Groninger Studenten Cabaret Festival niet ontbreken! Dit festival, een van de grootste in Nederland, heeft veel bekende cabaretiers voortgebracht. Na een intensief coachingstraject zullen de drie finalisten van het festival in onze kleine zaal optreden, zodat je kunt genieten van hun verse cabarettalent.

Grof Geschud - Kroost

Het komische cabaretduo Grof Geschud, bestaande uit Myrthe van Velden en Lander Severins, keert voor de derde keer terug naar ons theater met hun nieuwe voorstelling 'Kroost'. Deze keer staan ze centraal in het vieze, troebele water van het ouderschap, met Myrthe's smetvrees en Landers familiedrama's als hoofdingrediënten. Terwijl Lander worstelt met zijn intense liefdesleven en zijn vader de schuld geeft, vraagt Myrthe zich af of haar obsessieve dwangneurose erfelijk is of door eigen toedoen ontstaan.

Theatercollege

Hans Aarsman - Het Detectiveparadijs

Je kan de autosleutels niet vinden. Dat is een waarneming. Mijn lief heeft de auto mee. Dat is een theorie. Dan moet de auto niet meer in de straat staan. Zo check je de theorie. Je loopt naar het raam; geen auto, dus je theorie klopt. Uit een waarneming een theorie afleiden, is niet voorbehouden aan wetenschappers en detectives. Iedereen doet het de hele dag, zonder erbij stil te staan. Fotograaf en schrijver Hans Aarsman leidt je door deze gedachtegang heen. Want je zult zien; eenmaal bewust hoe je van waarneming naar theorie gaat, wordt het leven er vrolijker op. Minder zorgen, minder poeha, betere ideeën, betere beslissingen.

Grof Geschud

Kroost

25 mei 20:30 - 22:10

Niels van der Gulik, Frans Kooijman e.a.

Central Park - The Story of Simon & Garfunkel

15 jun 20:30 - 22:20

Izaline Calister en Thijs Borsten

Van De Andere Kant

NIEUWE DATUM
16 jun 15:00 - 16:30

37ste Groninger Studenten Cabaret Festival

Finalistentour

17 mei 20:30 - 22:20

Cameretten Festival 2023

Finalistentour

11 mei 20:30 - 22:30

Hans Aarsman

Het Detectiveparadijs

3 mei 20:30 - 22:00

Chris Grem

Chris Grem vs. Neil Diamond

14 apr 15:00 - 16:40