De 2e editie van het Pianofestival is in aantocht!

Vol trots presenteren Stichting Buitengewoon Klassiek en Theater de Bussel voor de tweede keer het Pianofestival! In de Week van de Piano organiseren we op zaterdag 1 april en zondag 2 april twee dagen vol moois rondom dit klassieke instrument. Denk aan een uitzonderlijk optreden van de internationaal befaamde Thomas Beijer, prachtige stukken van Bach door Jan-Willem Rozenboom en een grappig optreden van de eigenzinnige Beth & Flo. 

Zaterdag 1 april: Beth & Flo - Niet wat je denkt
Gewapend met een sloophamer komen Beth & Flo opnieuw naar Theater de Bussel om de klassieke muzikale muren af te breken. Niet alleen van hun studeerkamertje waar ze urenlang etudes van Bach oefende, maar ook de muren van de gehele klassieke concertwereld gaan eraan. Want hoezo kun je niet gewoon Rachmaninov spelen met een prei in je binnenzak? 

Bekijk hieronder de trailer van Niet wat je denkt.

Zondag 2 april: Jan-Willem Rozenboom - plays Bach

Met bijzondere, eigen bewerkingen van Bach's transcripten reist Jan-Willem Rozenboom door Nederland heen. Aria's, orgelstukken en vioolcomposities worden omgetoverd in een meeslepend concert, afgewisseld met verhalen van Rozenboom over zijn fascinatie voor deze legendarische musicus. Voor de liefhebbers van 16e/17e-eeuwse componist een onmisbaar optreden!

Zondag 2 aprilThomas Beijer - Meesterpianisten

Thomas Beijer is niets minder dan een multi-talent: componist, arrangeur, tekenaar en schrijver in één persoon. Zijn vaardigheden achter de piano zijn ongekend, en dat leidde tot bijzondere onderscheidingen. Zo won Thomas in 2022 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogst haalbare onderscheiding die door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt uitgereikt. 
Op 31 maart zal Thomas in Het Concertgebouw zijn nieuwste muzikale project ter gehore brengen: Thomas Beijer en Satie, satire in klank en beeld. Een muzikale ode aan de Franse componist Erik Satie die kracht wordt bij gezet door prachtige visuele animaties op de achtergrond. Dit concert wordt slechts éénmaal buiten Amsterdam herhaald, en wel in ons en jouw theater op deze zondag 2 april!

Extra acties: combi-ticket en luncharrangement

Voor de zondagvoorstellingen is een combi-ticket te bestellen. Wanneer je voor beide voorstellingen een kaartje koopt, kun je bij het selecteren van je stoelplaatsen een combi-ticketprijs selecteren. Hierdoor betaal je slechts €40,- (excl ticketkosten) voor beide voorstellingen! Let op: deze ticketprijs is alléén te selecteren wanneer je beide voorstellingen in je winkelmandje hebt.

Ook is er op de zondag een luncharrangement bij te boeken. Dit kan zowel bij het boeken van Jan-Willem Rozenboom geboekt worden als bij de voorstelling van Thomas Beijer. Het luncharrangement start om 13:00 en bestaat uit: 

  • Kopje soep
  • Etagiere met arrangement kleine muffins & petit fours
  • Kleine broodjes met zalm, roomkaas en honing dille saus, minibroodje geitenkaas met honing en walnoot (veggie), mini broodje met ham of boerenkaas
  • Koffie of thee

Kosten zijn €12,50 per persoon. 
Heb je al kaartjes voor één van de voorstellingen en wil je het luncharrangement nog bijboeken? Neem dan telefonisch contact op via 0162 - 428 600.

Klik hieronder voor kaartjes voor de voorstellingen van het Pianofestival.
We hopen je graag te verwelkomen in het weekend van 1 en 2 april!

Beth & Flo

Niet wat je denkt

Pianofestival
1 apr 20:30 - 22:00

Jan-Willem Rozenboom

plays Bach

Pianofestival
2 apr 11:00 - 12:20

Thomas Beijer

Meesterpianisten

Pianofestival
2 apr 15:00 - 16:00