De winnaar van Cameretten 2022 is bekend!

Op 26 november haalden drie cabaret-acts al hun talent uit hun tenen tijdens de finale van Cameretten Festival 2022. Joey & Dave, Yunus Aktas en Selma Visscher deden een gooi naar de Jury- en Publieksprijzen van het festival, ieder op hun eigen manier. Wie kwam er als winnaar uit de bus?


Joey & Dave speelden hun voorstelling Verbrand je vingers niet, waarin zij de dood van hun ernstig zieke vader centraal lieten staan. De jury schreef over hun voorstelling dat het duo "energie én originele ideeën meebrengen", en was positief verrast over het gebruik van een doodskist als personage.

Yunus Aktas speelde zijn stuk De Kennismaking, over een jongeman die uit zijn comfortzone stapt en merkt dat hij hierdoor controle verliest. Grappig, vond de jury, want hij oogt juist ontspannen én volledig in control. Ook schrijven zij dat "zijn grappen stuk voor stuk vallen en verrassend raak zijn."

Tenslotte was het de beurt aan Selma Visscher, waarin ze sociaal ongewenste liedjes met doortastende onverschilligheid neerzet. Over haar schreef de jury dat het knap is "dat Selma een bepaalde ongemakkelijkheid durft te laten ontstaan en de anti-climax inzet als effectief middel".

Uiteindelijk was het Yunus Aktas die dubbele winst pakte: zowel de Jury- als Publieksprijs werden op zijn naam gezet. Nu zal Yunus samen met zijn mede-finalisten het land doortrekken met de Finalistentour, om deze finale meermaals dunnetjes over te doen.


Benieuwd geworden naar deze cabaret-talenten?
Kaarten voor hun Finalistentour zijn hieronder te koop.

  • 12 mei
    20:30 - 22:40
    Tickets