Een creatieve Mexicaanse workshop bij 'De zus van Frida Kahlo'!

Zaterdag 22 april is 'De zus van Frida Kahlo' in Theater de Bussel. Een voorstelling vol Mexicaanse muziek is er gratis een workshop bij te boeken. Hierdoor kom je meteen in de sfeer voor de voorstelling!

'De zus van Frida Kahlo' is een voorstelling over een orkest en zijn bevlogen dirigent en Mexico-kenner Frederik de Waal, op weg naar het slotakkoord in hun samenwerking. Een concert en show ineen met negen muzikanten, twintig instrumenten, een op hol geslagen pianola én.... een gastoptreden van Frida zelf! Verhalen, liederen en acts met eigenzinnige poppen en absurdistische animatiefilms. Een geestige en ontroerende voorstelling vol opzwepende Mexicaanse muziek! Tijdens de voorafgaande workshop ga je aan de slag met het maken van je eigen Dia de los Muertos-altaar, een straatpianola of een ex voto.


Mini Dia de los Muertos Altar: versier een mini Dia de los Muertos-altaar, een eretafel ter gedenking aan overleden. Met Mexicaans versieringsmateriaal en door jou zelf meegebrachte foto's van een overleden huisdier, geliefde, etc

Music box – Pianola: maak zelf een straatpianola door gaten in papierrollen te prikken en deze in een muziekbox te zetten, waardoor een zelfgecomponeerde melodie klinkt.

Ex voto: schilder zelf een ex voto (bidprentje) op een metalen plaatje. Schilder een belangrijke gebeurtenis uit je leven die goed afliep, en schilder er iemand bij die je daarvoor bedankt. Een heilige, vriend of toevallige voorbijganger. Beschrijf de gebeurtenis op het schilderij.

 

'De zus van Frida Kahlo' is op zaterdag 22 april te zien in Theater de Bussel.
Kaartjes zijn hieronder verkrijgbaar.